Uspješna akcija Mali dom za velike ljude

Uspješna akcija Mali dom za velike ljude

Humanitarnom akcijom do danas je prikupljeno 634.469 kuna.  Ovih dana bi trebali početi i radovi na sanaciji krovišta, te hortikulturno uređenje dvorišta

Udruga Kišni čovjek proglasila je gradonačelnika njihovim ambasadorom, te mu dodijelila zahvalnicu

U prostorima Centra za autizam u Dubravi u utorak su predstavljeni  rezultati humanitarne akcije Mali dom za velike ljude koja se održala pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.

Humanitarnom akcijom do danas je prikupljeno 634.469 kuna, a zajedno sa sredstvima koje donira Grad, uložena su u preuređenje prostora u četiri stambene cjeline i njihovo opremanje, a ovih dana bi trebali početi i radovi na sanaciji krovišta, te hortikulturno uređenje dvorišta.

Gradonačelnik se ispričao što još nije sanirano krovište i obećao da će to biti gotovo do kraja godine. Ravnatelj Centra za autizam Ivica Dokleja zahvalio je gradonačelniku i Gradu Zagrebu što se uključio u akciju, te naglasio kako život u stambenoj jedinici svakoj pojedinoj osobi omogućava da jasnije izrazi svoje želje, ali i da ih realizira.

Predsjednica Udruge Kišni čovjek Anita Dražetić najavila je akciju trgovačkog centra Garden Mall, koji će povodom svog rođendana organizirati slikanje Milenijske fotografije logotipa Centra za autizam. Na krovu centra učenici će napraviti tri plave pazle koje simboliziraju predškolski, osnovnoškolski i program odraslih kao nerazdvojnu cjelinu u pomoći osobama s autizmom.

Zbog podrške, truda, javnog nastupa i donacije, Udruga Kišni čovjek proglasila je gradonačelnika njihovim ambasadorom, te mu dodijelila zahvalnicu.

„Važnije je darivanje nego posjedovanje“, rekao je gradonačelnik. „Imati uvijek možemo više ili manje, ali darivati ljude u nevolji – to je čin solidarnosti i zato sam siguran da će Zagrepčani i nadalje pomagati i ovu Udrugu i humanitarnu akciju“, zaključio je gradonačelnik Bandić. (zagreb.hr / zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni