Uspjeh hrvatskih matematičara

Uspjeh hrvatskih matematičara

Osim Mesića, dio pobjedničke ekipe bili su Daniel Paleka, učenik Gimnazije Franje Petrića iz Zadra, Vlatka Vazdar, učenica XV gimnazije iz Zagreba. Oni su osvojili srebrne medalje, a brončane medalje za Hrvatsku su osvojili Erik Banek učenik V. gimnazije iz Zagreba i Adrian Beker učenik XV. gimnazije iz Zagreba. Petar Orlić iz XV. gimnazije dobio je pohvalu.

Na 55. međunarodnoj olimpijadi koja se održala u Cape Townu u Južnoj Africi od 3. do 13. srpnja hrvatska ekipa mladih matematičara ostvarila je izvrsne rezultate. Naši su matematičari osvojili jedno zlatno, dva srebra i dvije bronce. Najveći uspjeh postigao je Mislav Balunović, učenik Gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda, koji je osvojio zlato.

Na Olimpijadi je sudjelovalo 560 učenika iz 101 države, a učenici su se kvalificirali na matematičku olimpijadu na temelju rezultata Hrvatske matematičke olimpijade koja se održala ove godine u travnju.

Osim Balunovića, dio pobjedničke ekipe bili su Daniel Paleka, učenik Gimnazije Franje Petrića iz Zadra, Vlatka Vazdar, učenica XV gimnazije iz Zagreba. Oni su osvojili srebrne medalje, a brončane medalje za Hrvatsku su osvojili Erik Banek učenik V. gimnazije iz Zagreba i Adrian Beker učenik XV. gimnazije iz Zagreba. Petar Orlić iz XV. gimnazije dobio je pohvalu.

Prema ukupnom broju bodova, hrvatska je ekipa zauzela 29. mjesto.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni