Uskrsno “Zekanje” u Zoološkom vrtu      

Uskrsno “Zekanje” u Zoološkom vrtu      

U zagrebačkom Zoološkom vrtu na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja bit će održana tradicionalna manifestacija “Zekanje u Zoo vrtu” u kojoj će životinjama biti podijeljene pisanice.

Iz ZOO-a su priopćili da će životinjama biti u ponedjeljak u 11 sati biti podijeljene uskrsne pisanice. Neke životinje dobit će kaširane pisanice ispunjene omiljenom hranom, a neke kuhana jaja obojena prirodnim bojama.

Životinje u čijim će nastambama osvanuti šarene pisanice su prstenastorepi lemuri, afrički lavovi, merkati, nosati rakuni, smeđi kapucini, čimpanze i bjeloruki giboni.

U 12 sati će na Zebrinu trgu poznati fotograf Damir Hoyka predstaviti svoj roman za djecu Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment.

Ove godine “Zekanje u Zoo vrtu” dio je “Festivala proljeća”, nove manifestacije zagrebačkog Zoološkog vrta koja, kako kažu, povezuje buđenje prirode, u prvom redu životinjskog svijeta, s uskrsnim običajima.

Zoološki vrt je prigodno ukrašen. Uz velike pisanice koje su oslikali zagrebački vatrogasci, umjetnici i kreativci, a koje se mogu razgledati na Edukacijskom trgu, zagrebački ZOO krase i drugi ukrasi s uskrsnim motivima, poput pilića i zečeva.

Festival traje do 11. travnja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni