Uskrsne čestitke državnih i gradskih dužnosnika

Uskrsne čestitke državnih i gradskih dužnosnika

„Uskrs je blagdan optimizma i pobjede života nad smrću, blagdan koji danas, kada je mnogima teško, kada tjeskoba, strah i nesigurnost mnogima zatvaraju perspektivu, unosi svjetlo i radost u naše živote, pokazuje da dobro, ljubav i nada i dalje stanuju ovdje, a čineći dobro bližnjima, pomažući potrebitima, darujući druge, najviše obdarujemo sebe“, poručio je gradonačelnik Zagreba

josipovicPredsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović danas je uputio uskrsnu čestitku građanima Hrvatske koji slave Uskrs. „Katolicima, pravoslavnima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj kao i građankama i građanima koji slave Uskrs kao dio obiteljske tradicije i znak kulturnog identiteta, srdačno čestitam ovaj najveći kršćanski blagdan!“, poruka je predsjednika Josipovića.

„Uskrs je blagdan koji simbolizira nadu, snagu, obnovu i novi početak. Želja mi je da u ovim vremenima duge i ozbiljne društvene krize, nadahnuće Uskrsa ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost. Želim da ozračje Uskrsa dodatno potakne sve ljude dobre volje u Hrvatskoj na ustrajno promicanje univerzalnih vrijednosti u svakodnevnom obiteljskom i društvenom životu“, navodi se u predsjednikovoj čestitki.

Predsjednik RH je uputio je uskrsnu čestitku i msgr. Želimiru Puljiću, nadbiskupu zadarskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom, episkopu dalmatinskom Fotiju, administratoru mitropolije zagrebačko-ljubljanske, te poglavarima protestantskih vjerskih zajednica.

milanovic_zokiPredsjednik Vlade RH Zoran Milanović u svojoj se čestici također obratio hrvatskim građankama i građanima koji Uskrs slave prema gregorijanskom i julijanskom kalendaru, kojoj je poručio kako je blagdan Uskrsa vrijeme samoispitivanja kršćana izloženih izazovima suvremenoga svijeta o svojoj ulozi u njemu, o osobnoj odgovornosti i vlastitome ponašanju.

„Vrijeme je to za podsjećanje o najvažnijim vjerskim, ali svejednako i svjetovnim načelima dobrote – o istinitosti poruka o ljubavi prema bližnjem i iskrenosti poruka o snošljivosti. Držeći se njihovog punog značenja i smisla, lakše ćemo i brže prevladati sva nerazumijevanja i teškoće koje nam donosi svakodnevica te zajedništvom i uzajamnošću izgraditi bolju budućnost za sve građane Republike Hrvatske“, poruka je hrvatskog premijera koji želi da svi koji slave Uskrs blagdanske dane provedu radosno i mirno, u krugu obitelji i prijatelja.

„Svim kršćanskim vjernicama i vjernicima, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!“, zaključuje premijer Milanović.

Čestitke gradonačelnika i predsjednika Gradske skupštine

milan_bandicGradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poručio je da čestita blagdan Uskrsa Zagrepčankama i Zagrepčanima i svim kršćanskim vjernicima. „Čestitam vam Uskrs, najveći kršćanski blagdan, što ga slavimo u posebnome ozračju, okrenuti duhovnosti i traženju smisla i istinske sreće u pravim vrijednostima. Uskrs je blagdan optimizma i pobjede života nad smrću, blagdan koji danas, kada je mnogima teško, kada tjeskoba, strah i nesigurnost mnogima zatvaraju perspektivu, unosi svjetlo i radost u naše živote, pokazuje da dobro, ljubav i nada i dalje stanuju ovdje, a čineći dobro bližnjima, pomažući potrebitima, darujući druge, najviše obdarujemo sebe“, poručio je gradonačelnik Zagreba.

U svojoj poruci ocijenio je da „nam više no ikad treba duh Uskrsa kao orijentir u vremenu bremenitom teškoćama, ali i vremenu u kojem dajući najbolje od sebe, vođeni načelima zajedništva i solidarnosti, imamo šansu, unatoč svemu, graditi moderno i uspješno društvo zadovoljnih građana – Zagreb i Hrvatsku kakve želimo“.

kosor_darinkoSvojim sugrađankama i sugrađanima čestitao je i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i čelnik HSLS-a Darinko Kosor, navodeći kako je Uskrs vrijeme kada slavimo pobjedu života, nade, ljubavi i vjere.

Kosor navodi kako se mnogi se od nas svakodnevno trude preživjeti najbolje što znaju, poneki materijalno pretpostavljaju svima i svemu, a usput često zaokupljeni davanjem i primanjem, zaboravljaju na najvažnije: dijeljenje!

Kosor smatra da je međusobno razumijevanje, ljubav i pružanje ruke bližnjima u nevolji, dijeljenje briga i sreće, ono što na obogaćuje kao ljude, ali i kao zajednicu.

„Stoga vam za ove blagdane želim upravo takvo ozračje: toplinu obiteljskog doma, podršku prijatelja, razumijevanje i toleranciju za sve i od svih“, zaključio je u svojoj poruci predsjednik Gradske skupštine, zaželjevši da uskršnje poruke žive kroz naša djela tijekom čitave godine. „Pružimo ruku prijateljstva usamljenima, budimo spremni pomoći potrebitima, bezuvjetno volimo najbliže! Ljubav, vjera i solidarnost čine nas duhovno bogatima, a takvo blago traje zauvijek. Sretan vam Uskrs!“, poručuje Darinko Kosor.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni