Uskoro završava gradnja novog krila Specijalne bolnice Naftalan

Uskoro završava gradnja novog krila Specijalne bolnice Naftalan

Ministar turizma Gari Cappelli i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas su u društvu ravnatelja Specijalne bolnice Naftalan Gorana Maričića obišli lokaciju na kojoj se upravo završavaju radovi druge faze proširenja specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Riječ je o jedinstvenom, svjetski poznatom lječilištu koje primjenom terapije zemnim mineralnim uljem – naftalanom – već 30 godina pomaže oboljelima od različitih kožnih i upalnih reumatskih bolesti.

Vrijedan gotovo 63,5 milijuna kuna, razvojni projekt „Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima“ podrazumijeva izgradnju vanjskog i unutarnjih bazena, bolničke kuhinje i restorana, dvorane za kinezioterapiju, polivalentnu dvoranu i bolničko parkiralište. Njegov glavni cilj je povećanje standarda pružanja zdravstvenih usluga iz osnovnog zdravstvenog osiguranja, ali i dostupnosti Kvalitete zdravstvenih usluga medicinske rehabilitacije, fizikalne terapije, dermatovenerologije i drugih zdravstvenih usluga koje pruža SB Naftalan.

Projekt je podržala Zagrebačka županija s 22,5 milijuna kuna, ali i jamstvima za kredit od 28 milijuna kuna koje je ustanova sama podigla kod Zagrebačke banke. Uz dodatna sredstava osigurana iz decentraliziranih te vlastitih izvora, ovo je ujedno najveća investicija u zdravstveni sektor u Zagrebačkoj županiji.

„Veseli me što smo pred samim dovršetkom radova ove faze dogradnje lječilišta te da su naši gosti jednako zadovoljni rezultatima realizacije ovog projekta kojim ćemo znatno poboljšati sadržaje lječilišta Naftalan te otvoriti nove perspektive razvoja naše bolnice, Ivanić-Grada i Županije. Uvjeren sam da će nas Županija, ali i Ministarstvo i dalje podržavati na tom putu, primjerice smanjenjem stope PDV-a“, rekao je ravnatelj Maričić.

Turistički potencijal lječilišta prepoznao je i ministar turizma Gari Cappelli koji je nakon obilaska poručio da zdravstveni turizam spada među najprosperitetnije posebne oblike turizma zahvaljujući njegovom iznimnom potencijalu za daljnji razvoj i investicije, kao i generatoru potrošnje turista koji konzumiraju usluge svih oblika zdravstvenog turizma. „Zbog toga ćemo i u novoj Strategiji razvoja turizma poseban naglasak staviti na ovaj turistički segment“, poručio je. 

Specijalna bolnica Naftalan, u vlasništvu je Zagrebačke županije, a proteklih godina bilježi značajan rast prihoda i pozicionira se kao jedan od najznačajnijih lječilišnih kompleksa u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Završetak svih radova te svečano otvorenje novog krila i popratnih sadržaja specijalne bolnice Naftalan predviđen je tijekom proljeća kad će puno više pacijenata iz zemlje i svijeta moći iskoristiti sve blagodati naftalanske terapije u liječenju kožnih bolesti, posebno psorijaze i neurodermitisa, ali i kod upalnih procesa u zglobovima poput artritisa te rehabilitaciji poslije raznih operativnih zahvata. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni