Uskoro započinje uređenje najvećeg gradskog parka u Sesvetama

Uskoro započinje uređenje najvećeg gradskog parka u Sesvetama

Sadašnji prostor Tvornice Sljeme, veličine 14 hektara s pripadajućim zgradama i silosima bi se revitalizirao, odnosno 70 – 80 % bivše tvornice bi ostalo u sadašnjim gabaritima, a novi život dobila bi putem javno – privatnog partnerstva

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je najveću gradsku četvrt Sesvete koja bi u dogledno vrijeme mogla imati park šumu uređenu poput Maksimira ili Bundeka, no puno veću, zatim novo središte sa svim pratećim sadržajima i napokon, sportsko rekreacijski kompleks koji bi zadovoljavao potrebe tamošnjih stanovnika i klubova.

Naime, uskoro bi trebala započeti dugoročna realizacija projekta Zelene i Plave Sesvete u sklopu kojeg bi se uredila šuma Divljača, sportski kompleks Planet te prostor bivše tvornice Sljeme, a sve kako bi Sesvete time postale još ugodnije mjesto za življenje.

U šetnji šumom Divljača što se uz Vuger potok prostire na stotinjak hektara i koja se sa zapadne strane naslanja na Dubravu, gradonačelnik Bandić je otkrio da su ga stanovnici Sesveta okupljeni u Udrugu Sesvete nedavno upoznali sa zamislima i idejama koje je svesrdno podržao jer su u interesu Zagreba i Sesveta, gradske četvrti sa skoro 90 tisuća stanovnika.

Kako se naglasilo, u šumi bi se uredile staze i javni parkovi čime bi ona u konačnici, nakon uređenja, postala novi Maksimir i Bundek u jednom.

„Ako se na inicijativu Makimilijana Vrhovca prije 150 godina mogao napraviti Maksimir, onda i mi danas možemo napraviti novi Maksimir veći za oko 40 %“, rekao je gradonačelnik Bandić nakon što je obišao više od 6 kilometara šume koja bi postala najnoviji i najveći gradski park.

Druga točka obilaska bio je prostor bivše tvornice Sljeme, koja bi mogla postati južno središte Sesveta, gradski trg sa svim javnim i kulturnim institucijama te drugim sadržajima potrebnim tome dijelu grada. Prema riječima domaćina, sadašnji prostor veličine 14 hektara s pripadajućim zgradama i silosima bi se revitalizirao, odnosno 70 – 80 % bivše tvornice bi ostalo u sadašnjim gabaritima, a novi život dobila bi putem javno – privatnog partnerstva.

„Ako Zagreb ima Lenuccijevu potkovu onda mogu i Sesvete imati svoju ishodišnu točku koja će preko pruge povezati sjeverni i južni dio, od Jelkovca pa sve do nove park-šume. Ovo je na tragu europskih metropola, klasični primjer kako se revitalizira stara industrijska arhitektura i stavlja ponovno u funkciju“, rekao je zagrebački gradonačelnik. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni