Uskoro Tehnološki park na Velesajmu!

Uskoro Tehnološki park na Velesajmu!

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je u ponedjeljak 16. siječnja, u društvu suradnika, paviljon br. 12. Zagrebačkog velesajma, gdje se užurbano uređuje prostor Tehnološkog parka. Otvorenje se očekuje krajem ožujka, odnosno početkom travnja, najavio je gradonačelnik.

Prvi kat paviljona 12, ukupne površine 7.313 m2, bit će na raspolaganju zagrebačkim startup tvrtkama, studentima i drugim institucijama u svrhu unapređenja i razvoja tvrtki u gradu Zagrebu, a ovisno o interesu, moguće je da se na isti način uredi i prizemlje paviljona. “Po mnogočemu smo prvi u Hrvatskoj, pa tako i u ovome”, zaključio je zagrebački gradonačelnik. S njim se složila i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić, koja je dodala da Tehnološki park nije samo zagrebački, već i nacionalni projekt u kojem, između ostalih, aktivno sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu.

“Uređenje paviljona nastavak je procesa razvoja startup zajednice grada Zagreba”, rekla je pročelnica, dodavši da su za svaki start-up najvažniji upravo prostor, mentoriranje te financiranje. Navedeno će mladi poduzetnici naći na Velesajmu, a u završnoj fazi je i realizacija Fonda rizičnog kapitala, projekt Grada Zagreba i Razvojne agencije Zagreb, za što je u proračunu već osigurano pet milijuna kuna. U okviru tehnološkog parka naći će se i potpuno opremljeni laboratorij za testiranje novih proizvoda, kao i zajednički prostori za razne radionice, seminare i predavanja. Osim toga, ovdje će se nalaziti i ispostava Plavog ureda za Novi Zagreb, čije se ispostave u budućnosti planiraju i na zapadu te istoku grada.

“Prva godina korištenja bit će besplatna za sve korisnike, a kasnije će se naplaćivati eventualno neka simbolična naknada”, rekla je pročelnica Jozić. Ukupna vrijednost svih radova na rekonstrukciji poslovnog prostora i opremanju, iznosi oko 30 milijuna kuna, a prostora trenutno ima za oko 120 startupova, odnosno oko 350 radnih mjesta.

Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb objasnio je kako ovi radovi označavaju proširenje postojećeg Tehnološkog parka i aktivnosti Razvojne agencije, uz zadržavanje postojećih lokacija u Golikovoj i na Žitnjaku.

“S vremenom ćemo vidjeti što je optimalno za sve korisnike, pa ih možda sve akumuliramo u jednom prostoru, osobito ako dođe do planiranog proširenja na prizemlje”, kazao je Šesnić, zaključivši kako bi to značilo da će na jednom mjestu moći dobiti sve usluge koje su im potrebne.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni