Uskoro Sajam zimnice i Izložba autohtonih proizvoda

Uskoro Sajam zimnice i Izložba autohtonih proizvoda

Cilj manifestacije je okupiti proizvođače iz svih županija koji proizvode poljoprivredne i prehrambene proizvode koji se povezuju s pojmom „zimnica“

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina najavili su I. Sajam zimnice i Izložbu autohtonih proizvoda koja će se održavati od 16. do 18. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića.

Na Sajmu će se predstaviti 77 izlagača i mladih poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija. U sklopu manifestacije, održat će se i Regionalna konferencije na temu zaštite hrane u regiji.

Cilj manifestacije je okupiti proizvođače iz svih županija koji proizvode poljoprivredne i prehrambene proizvode koji se povezuju s pojmom „zimnica“, te im omogućiti prodaju i direktno povezivanje s potrošačima, te oživjeti spravljanje zimnice koja na hrvatskim prostorima ima dugu tradicija.

Ministar Tihomir Jakovina naglasio je kako su Sajam i Izložbu organizirali iz želje da potaknu dobre vibracije i potrošnju domaćih proizvoda, a Grad Zagreb je najbolji partner za to, jer je tržište Zagreba najveće i najvažnije za poljoprivredne proizvode s hrvatskog sela.

„Osim gastronomskog, turističkog i gospodarskog učinka ovog Sajma, posebno sam zadovoljan jer demonstriramo da Grad Zagreb i Republika Hrvatska samo zajedno mogu raditi na izvrsnosti bilo kojeg projekta“, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić tijekom predstavljanja sajma prošlog tjedna. Također je dodao da Grad Zagreb nizom mjera, lokalnim potporama za poljoprivredu i organiziranjem manifestacija na kojima se predstavljaju proizvodi i usluge naših ruralnih područja, podržava i promiče razvoj tih područja i očuvanje tradicije, a ovaj je Sajam prava prilika za predstavljanje visokokvalitetnih proizvoda kojima obiluju Zagreb i Hrvatska.

Sajam će tehnički izvesti Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika čiji je predsjednik Jan Marinac na konferenciji rekao da su počašćeni da mogu sudjelovati u organizaciji ovakve manifestacije te im je ista prilika da kroz svoju mrežu mladih poljoprivrednika mogu steći nova iskustva i poznanstva, te ujedno mogu ponuditi proizvode svojih članova Zagrepčanima. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni