Uskoro kreću druženja u gornjogradskim dvorištima

Uskoro kreću druženja u gornjogradskim dvorištima

U mjesecu srpnju koji je pred vratima kreću “Dvorišta” i donose nova uzbudljiva događanja i druženja na Gornjem gradu.

Tijekom desetodnevne manifestacije (od 15. do 24. srpnja), posjetitelji “Dvorišta” imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih gornjogradskih palača.

“Dvorišta” su otpočetka kulturno-turistička atrakcija, hvaljeno i odlično prihvaćeno zagrebačko ljetno događanje. Riječ je o pravoj urbanoj zabavi u prekrasnom ambijentu. Uz prvorazredne glazbene izvođače i žive svirke, od jazza i klasike do popa, uvijek se tu nađe i pokoje ljetno gastro osvježenje – ukusni zalogajčići i gutljaji.

Ovoga srpnja od petka 15. do nedjelje 24. srpnja trajat će druženja u omiljenim “Dvorištima” pod sloganom “Svako ima svoju priču”, a to su uvijek neke zanimljive priče povezane s prošlošću Gornjeg grada. Svako dvorištedonosi jedinstvenu priču. Manifestacija otkriva neke od najljepših privatnih i javnih vrtova gornjogradskih palača na sjevernom potezu Gornjega grada: dvorište s bunarom palače Balbi u Demetrovoj 11, prekrasan vrt Državnog arhiva palače Erdödy-Drašković u Opatičkoj 29 ili nešto intimnije dvorište obitelji Milovac u Opatičkoj 19.
U atriju Mletačke 8 moći će se uživati u okruženju umjetničkih skulptura slavnog kipara Ivana Meštrovića, a u dvorištu Basaričekove 11 u kojemu je sniman najzagrebačkiji film svih vremena , film Kreše Golika “Tko pjeva zlo ne misli”, oživjet će vrijeme gospona Fulira i starogradskih druženja uz popevku.

Ove se godine na manifestacii “Dvorišta” otvaraju dva nova lokaliteta: Hrvatski institut za povijest u Opatičkoj 10 (tamo su snimani “Glembajevi” u režiji Antuna Vrdoljaka) i dvorište kuće Frigan u kojem će se sjajno zabaviti svi ljubitelji poezije, birane glazbe i šansone.

Više informacija o “Dvorištima” pročitajte na službenoj web stranici ili Facebooku.

(Zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni