Uskoro film o žrtvama silovanja u Domovinskom ratu

Uskoro film o žrtvama silovanja u Domovinskom ratu

Riječ je o filmu koji govori o žrtvama silovanja u Domovinskom ratu, a osim tog fima Knez režira i film Ćelija za doktoricu. Snimanje tog filma započelo je početkom godine, a film govori o Sadiki Biluš, vukovarskoj liječnici koja je nakon pada Vukovara odvedena u logor u Sremsku Mitrovicu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u petak u Gradskoj upravi predsjednicu i voditeljicu ureda udruge Žene u domovinskom ratu Mariju Slišković i Ružu Ramljak te redatelja filma Sunčica Nikolu Kneza.

Riječ je o filmu koji govori o žrtvama silovanja u Domovinskom ratu, a osim tog fima Knez režira i film Ćelija za doktoricu. Snimanje tog filma započelo je početkom godine, a film govori o Sadiki Biluš, vukovarskoj liječnici koja je nakon pada Vukovara odvedena u logor u Sremsku Mitrovicu. Nakon tri tjedna zatočeništva, Biluš je razmijenjena za visokog časnika JNA.

Predstavnice Udruge izvjestile su Bandića o projektu Dani Domovinskog filma, koji će se održati od 14. do 17. studenog u kinu Tuškanac. Tom prilikom zagrebački gradonačelnik je prihvatio pokroviteljstvo nad ovom manifestacijom. Istaknuo je kako trebamo raditi da se Vukovar, Domovinski rat i žrtve nikada ne zaborave.

Predsjednica Slišković zahvalila je Bandiću na prepoznavanju njihovog rada i kontinuiranoj podršci.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni