Uskoro 66. memorijal Borisa Hanžekovića

Uskoro 66. memorijal Borisa Hanžekovića

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima i organizatorima, obišao je  u utorak 23. kolovoza atletski stadion Mladost te najavio 66. memorijal Borisa Hanžekovića, međunarodni atletski miting IAAF World Challenge Zagreb.

“Veseli me da su glavne zvijezde ovog Mitinga naše sportašice Sandra Perković i Sara Kolak, olimpijske pobjednice i ponos hrvatske atletike. Želim im puno uspjeha i sreće. Kada smo prije 15 godina uložili u ovu infrastrukturu, nadali smo se da će ovaj Miting postati jedan od najprestižnijih sportskih događanja u Zagrebu i Hrvatskoj, što je, zahvaljujući sjajnim rezultatima naših sportaša, i postao”, poručio je gradonačelnik uz poziv sugrađanima da pruže natjecateljima što veću podršku.

“U ime organizatora i svih sudionika, zahvaljujemo se Gradu Zagrebu i gradonačelniku na kontinuiranoj podršci. Naše su atletičarke u Riju napravile najbolju promociju ovogodišnjeg Mitinga, Hrvatska je postala jedna od najvećih atletskih sila u svijetu, a zagrebačka publika je sigurno to i prepoznala”  – rekla je Ivana Brkljačić, projekt menadžer Mitinga, dodavši da će javnost biti obaviještena o nastupu ostalih velikih imena u nadolazećim tjednima, jer još stižu potvrde.

Hanžek će i ove godine trajati dva dana, 5. i 6. rujna. Prvoga dana u 18.30 održat će se natjecanje u bacanju kugle, pod službenim nazivom 2. Memorijal Ivana Ivančića, na uređenom terenu pokraj gradskih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, a dan kasnije na stadionu Mladosti slijede i ostale discipline.

Oba dana je ulaz besplatan. Izravan prijenos mitinga osiguran je u 70 zemalja, a moći će ga gledati 250 milijuna ljudi.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni