Usavršavanje novinara u Njemačkoj

Program traje od 1. ožujka do 31. svibnja 2013. godine u Berlinu. Obuhvaća razgovore, predavanja i susrete na temu Njemačke, odnosa među državama te zajedničke perspektive prema EU-u. Polaznicima osigurana mjesečna stipendija u visini 1.100 eura, mentor u redakciji te pomoć pri traženju smještaja

Njemačka zaklada “Robert Bosch Stiftung” u suradnji s berlinskom školom za novinare “Berliner Journalisten-Schule” raspisala je natječaj za program “Mediji – posrednici među narodima” (“Medien – Mittler zwischen den Völkern”) za mlade novinare iz srednje i istočne Europe. Program traje tri mjeseca, bavi se europskim pitanjima, a polaznici upoznaju način rada njemačkih kolega te rade priloge za redakcije u kojima gostuju ili za matične redakcije.

Program traje od 1. ožujka do 31. svibnja 2013. godine u Berlinu. U prvom mjesecu boravka program obuhvaća razgovore, predavanja i susrete na temu Njemačke, odnosa među državama te zajedničke perspektive u Europskoj uniji odnosno prema EU-u. Zatim polaznici, u skladu s vlastitim profilom, dva mjeseca hospitiraju u jednoj od novinskih, radijskih ili televizijskih redakcija.

Polaznicima programa osigurana je mjesečna stipendija u visini 1.100 eura, mentor u redakciji u kojoj gostuju te pomoć pri traženju smještaja. Uvjet za prijavu na natječaj je radno iskustvo u novinarstvu i aktivno znanje njemačkog jezika.

Za prijavu na natječaj zainteresirani kandidati trebaju ispuniti obrazac (u prilogu); obrascu priložiti barem jedan ogledni rad s kratkim sadržajem na njemačkom te objašnjenje za sudjelovanje u programu (motivacijsko pismo).

Rok za prijavu na natječaj je 1. studenoga 2012. Opširnije informacije o programu naći ćete na stranici:

www.medien-mittler.de

Prijave se izravno šalju na adresu:

Berliner Journalisten-Schule

Dr. Heiner Noske / Clemens Schöll

Karl-Liebknecht-Str. 29

D-10178 Berlin

Njemačka

ili e-mailom (kao .pdf-datoteke do 10 MB)na:

info@medien-mittler.de

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni