Uručeno 255 majstorskih diploma

Uručeno 255 majstorskih diploma

U Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u četvrtak je održana svečana podjela majstorskih diploma. Majstorske ispite položilo je 255 kandidata, među kojime je osamdesetak s područja Zagrebačke županije.

Dobitnicima i uzvanicima su se uz predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Andriju Mikulića obratili i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te pročelnik Upravnog Odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić.

Majstorski ispit predstavlja najvažniju vrstu kvalifikacije u okviru daljnjeg obrazovanja u području obrtništva i poduzetništva.

Diplomom majstora ili majstorica stječe se akcijska kompetencija koja podrazumijeva sposobnost samostalnog djelovanja u okviru profesije.

Majstorice i majstori imaju značajan zadatak kao stručni učitelji koji kod učenika za strukovna zanimanja trebaju razviti i poticati stručnu i socijalnu kompetenciju te imati ulogu u odgoju mladih ljudi. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni