Uručeni ugovori o bespovratnim sredstvima za razvoj širokopojasne mreže

Uručeni ugovori o bespovratnim sredstvima za razvoj širokopojasne mreže

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU danas su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak je uručila šest ugovora čija je vrijednost gotovo 500 milijuna kuna, a 70 milijuna kuna su bespovratna sredstva iz EU fondova. Ugovori se odnose na plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u Solinu, Ivanić-Gradu te na području Kaštela, Gospića, Otočca i općine Plitvička jezera, općine Galovac, Sukošan, Sveti Filip i Jakov i Škabrnja i na području konzorcija Donja Voća.

„Danas smo potpisali ugovore za Zagrebačku, Zadarsku, Splitko-dalmatinsku i Varaždinsku županiju. Pokrenuli smo put jačanja informatičko-komunikacijskih tehnologija. Na ovaj način se radi digitalna transformacija, ali i jača gospodarski razvoj u ruralnim dijelovima Hrvatske, odnosno onim dijelovima Hrvatske koji nemaju dovoljno komercijalni interes za daljnja ulaganja“, rekla je ministrica Tramišak. Najavila je da će se u sljedećih mjesec dana potpisati još 13 ugovora koji se evaluiraju.

„Puno nam znači ovaj ugovor. Radi se o više od 36 milijuna kuna za područje Ivanić-Grada i okolice. Omogućit će se kvalitetniji život građana, ostanak građana na tom području, a našim poduzetnicima će se omogućiti kvalitetnije poslovanje u ruralnom području“, rekao je ZG-magazin Valentin Gadža, direktor Razvojne agencije Ivanić-Grad.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni