Uručene stipendije za 35 pripadnika romske nacionalne manjine

Uručene stipendije za 35 pripadnika romske nacionalne manjine

Mjesečni iznos stipendije za učenike je 1.286,80 kuna, a za studente 1.930,20 kuna

U palači Dverce učenicima i studentima romske nacionalne manjine jučer su uručeni ugovori o Stipendiji Grada Zagreba za školsku godinu 2014. / 2015. Ove se godine na natječaj prijavilo ukupno 39 kandidata – 36 učenika i troje studenata, a 32 učenika te troje studenata zadovoljili su formalne uvjete i ostvarili pravo na korištenje stipendije. Ugovore je uručila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnosti gradonačelnika dr. Sandra Švaljek koja je izrazila zadovoljstvo što se broj stipendija koje Grad dodjeljuje učenicima i studentima Romima ove godine u odnosu na prošlu gotovo udvostručio.

»To je najbolji pokazatelj da se sve više pripadnika romske nacionalne manjine školuje i ostvaruje dobre rezultate«, ocijenila je Švaljek koja vjeruje da će stipendije tim mladim ljudima biti potpora u njihovom obrazovanju te im olakšati stjecanje potrebnih znanja i vještina.

U ime stipendista, zamjenici Švaljek i prisutnima, zahvalio se Roberto Pintarić, učenik Škole za modu i dizajn koji je rekao da su obrazovani ljudi jedna od najviših vrijednosti svake države. i sretan sam što Grad Zagreb već treću godinu za redom ulaže u naše obrazovanje i tako omogućava ostvarivanje naših ciljeva.

Mjesečni iznos stipendije za učenike je 1.286,80 kuna, a za studente 1.930,20 kuna. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni