Uređen dio Parka Slobodana Langa

Uređen dio Parka Slobodana Langa

Na križanju Mirogojske i Rockfellerove zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je, zajedno s članovima obitelji Lang, otvorio novouređeni dio Parka Slobodana Langa, istaknutog zagrebačkog liječnika i humanista.

Gradonačelnik Bandić najavio je da će uskoro u Parku biti postavljena i Langova bista.

»Bio je veliki humanitarac i intelektualac, ali prije svega veliki čovjek. Hvala mu na svemu što je učinio za Zagreb i za Hrvatsku«, poručio je gradonačelnik.

Inicijativa za uređenje parka pokrenuli su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar koja je predstavila ideju da se u Parku postavi bista Slobodanu Langu kao priznanje za njegov dugogodišnji rad u toj Ustanovi.

Govoreći o Slobodanu Langu ravnateljica Škole Mirjana Kujundžić Tiljak je istaknula kako je on bio veliki hrvatski liječnik, humanist i borac za ljudska prava.

»Nesebično je prenosio svoje znanje, napisao mnoštvo radova, predavao na svjetski poznatim fakultetima i još puno toga. Vjerujem da bi on rado s nama sjedio na klupicama u ovom krasnom parku, da bi smišljao nove ideje i poticao nas da se družimo, uvažavamo i budemo bolji ljudi«, rekla je ravnateljica koja je zahvalila gradonačelniku na prihvaćanju inicijative za izgradnju ovog parka.

Potpredsjednica Gradske skupštine i dugogodišnja Langova suradnica, profesorica Ana Stavljenić-Rukavina je naglasila da je Slobodan Lang svojim radom omogućio da se Zagreb uključi u Međunarodnu mrežu zdravih gradova u sklopu Projekta Europskog odjela Svjetske zdravstvene organizacije (EuWHO), a Zagreb je vrlo brzo postao jedan od gradova u vodećoj skupini te organizacije.

Radovi na uređenju Parka su obuhvatili čišćenje plohe od zarasle vegetacije i starih i opasnih stabla, uređenje stuba, postavljanje nove rasvjete, ugradnju novih klupa, a posađena su i nova stabla. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni