Ured Stipe Mesića seli iz Grškovićeve

Ured Stipe Mesića seli iz Grškovićeve

U utorak 27. prosinca bivši predsjednik Stipe Mesić mora iseliti iz njegova službenog ureda u Grškovićevoj ulici u Zagrebu. Mesić se zbog ove odluke žalio Ustavnom sudu, ali njegova je žalba odbačena.

Naime, u državnom proračunu za 2017. godinu za najamninu Mesićeva uredu nije dodijeljen novac kao niti za režijske troškove. Bivši predsjednik Mesić i dalje ima pravo na prijevoz i zaštitu.

Svi su izgledi da bi Mesić svoj ured mogao preseliti u sjedište Saveza antifašista u Hatzeovoj ulici, koji su ga nedavno pozvali da se useli u njihove prostorije.

Ustavni sud je odlučio da neće prihvatiti zahtjev bivšeg predsjednika Stjepana Mesića za pokretanjem postupka ustavnosti odluke o ukidanju njegovog ureda jer, kako kažu, to nije ustavna kategorija te da se nakon isteka predsjedničkog mandata te stvari prepuštaju zakonodavstvu, odnosno Saboru.

Goran Marić, ministar za upravljanje državnom imovinom, zaprimio je više zahtjeva za useljenje u vilu u Grškovićevoj ulici, ali se zasad nije javno izjasnio o kome je riječ.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni