“Upravljanje ljudskim potencijalima mora biti jedna od bitnih funkcija na visokim učilištima”

“Upravljanje ljudskim potencijalima mora biti jedna od bitnih funkcija na visokim učilištima”

„Ne možemo ući u europske mreže, a da ne gledamo unaprijed kako ćemo razviti svoje potencijale, a posebno ljudske potencijale“, kaže ministrica Divjak koja naglašava kako je važno dati mladim hrvatskim znanstvenicima da odlaze na druga vrhunska sveučilišta u Europi i svijetu, ali  i omogućiti im povratak u Hrvatsku

Ivana Vranješ

U organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje danas je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održana konferencija Upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učilištima. Na konferenciji je sudjelovalo više od stotinu sudionika, predstavnika visokih učilišta i stručnjaka za upravljanje ljudskim potencijalima.

Glavne teme konferencije su bile kako upravljanje ljudskim potencijalima pomaže razvoju visokog učilišta, je li razvoj ove funkcije potreba ili trend te kakvo je upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učilištima u Hrvatskoj.

„Kroz ovaj projekt cilj nam je potaknuti raspravu o povećanju organizacijske učinkovitosti visokih učilišta te njihovoj globalnoj konkurentnosti, povećanju njihova doprinosa ekonomskom rastu i društvenom razvoju unapređenjem kvalitete ljudskog kapitala u području visokog obrazovanja,kao i poticati izvrsnost akademskog osoblja“, istaknula je Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Kazala je kako je odgovorno upravljanje ljudskim potencijalima u današnjem dinamičnom okruženju apsolutni prioritet svake organizacije koja brižljivo promišlja svoju budućnost.

Čovjekov potencijal kao ishodište vrijednosti

„Uspješne i učinkovite organizacije su upravo one koje čovjeka i njegov potencijal shvaćaju kao ishodište svoje vrijednosti. Upravljanje ljudskim potencijalima izuzetno je zahtjevno područje koje traži kontinuiran angažman“, rekla je ravnateljica Havranek. Izrazila je uvjerenje da će konferencija sve potaknuti da svojim angažmanom doprinose izgradnji boljeg i kvalitetnijeg društva, a posebno akademskog društva,gdje još je puno posla.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je rekla kako je upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učilištima ključno.

„Upravljanje ljudskim potencijalima, ako je postavljeno kako treba kreće od toga da se studentima pristupa na način da se njihovi talenti razvijaju, da im se daju ključne kompetencije, stručne kompetencije da oni sudjeluju u istraživačkom radu, općenito radu sveučilišta ili visokog učilišta. S druge strane nastavnici, znanstvenici su temelj toga da imamo visokokvalitetno učilište. Ne radi se o fasadama niti opremljenim prostorima, naravno da moramo imati opremljene prostore, laboratorije, ali bez dobrog upravljanja ljudskim potencijalima nećemo dobiti dobre rezultate”, istaknula je ministrica Divjak. Naglasila je kako je za visoko obrazovanje važno uspostaviti sustav cirkuliranja mozgova, odnosno dati priliku hrvatskim mladim znanstvenicima da odlaze na druga vrhunska sveučilišta u Europi i svijetu kao i institucijama, ali da im se omogući povratak u Hrvatsku te omogući razvoj visokih učilišta koja će imati bitan utjecaj na gospodarstvo i društvo.

„Važna i velika tema je mreža europskih sveučilišta kojih će u toj mreži biti njih dvadesetak do 2020. godine, a mi se borimo da i naše sveučilište dobije ulaznicu za tu mrežu. Sveučilišta moraju izraziti spremnost za promjene. Ne samo da budu sveučilišta 21 stoljeća, nego moraju 30 godina gledati unaprijed”, istaknula je ministrica. Dodala je kako sveučilišta danas ne mogu bazirati svoj razvoj samo na dugogodišnjoj tradiciji.

„Ne možemo ući u europske mreže, a da ne gledamo unaprijed kako ćemo razviti svoje potencijale, a posebno ljudske potencijale što je i tema konferencije“, tvrdi ministrica Divjak.

Redovita evaluacija nastavnika

Na konferenciji su istaknuti i dobri primjeri upravljanja ljudskim potencijalima na visokim učilištima. Dekan Sveučilišta Vern Vlatko Cvrtila je rekao kako je izuzetno potrebno upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učilištima s obzirom da se radi o jednoj djelatnosti koja zahtjeva visoku razinu kompetencije, stručnosti i odgovornosti. Kazao je da upravljanje ljudskim potencijalima mora biti jedna od bitnih funkcija na visokim učilištima i tome se treba posvetiti veća pozornost.

„Mijenjaju se generacije i metode, imamo drugačije mogućnosti u pristupu informacijama pa se moramo kao nastavnici prilagoditi i razvijati na planiran programiran način, a to znači razvojem funkcije ljudskih potencijala na visokim učilištima. Vern je odavno shvatio koliko je to važno i ono što smo prvo napravili je da smo razdvojili akademske i poslovne funkcije, a ljudski potencijal je jedna funkcija koja povezuje ove dvije funkcije. U našoj strategiji smo jasno dali do znanja da je razvoj naših nastavnika i nenastavnog osoblja važno kako bi oni odgovorno obavljali funkciju koju moraju“, rekao je Cvrtila. Naglasio je kako se održavaju redovite radionice, prati se napredak nastavnika i podupire ih se financijski, slanjem na konferencije nastavnike se potiće da budu u kontaktu s ključnim razvojem u području koje predaju.

„Koristimo sve mogućnosti kako bi i nastavnicima i vanjskim suradnicima pružili alate i vještine da pred studentima budu što bolji. U veljači i rujnu kad nema nastave radimo različite radionice od class managmenta, razvoj metoda kritičkog mišljenja, od pristupa studentima, razvoja inovacija u nastavi. Radimo redovitu evaluaciju naših nastavnika, dajemo povratne informacije kako bi bili što bolji u prezentaciji, u odnosu prema studentima. Rezultati iz godine u godinu su sve bolji u ocjenama nastavnika“, rekao je dekan Cvrtila.

Konferencija je organizirana u sklopu dvogodišnjeg Erasmus plus projekta „Modernizacija visokih učilišta putem unapređenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima“ kojeg Agencija za znanost i visoko obrazovanje provodi u partnerstvu sa Filozofskim fakultetom Sveučiliša u Rijeci, Visokim učilištem Algebra te Danube University Krems iz Austrije i University of Tampare iz Finske. Projekt je pokrenut s ciljem jačanja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima na visokim učilištima i izrade inovatovnog alata za samoprocjenu učinkovitosti upravljanja ljudskim potencijalima.

Komentari su zatvoreni