Upoznajte zmajeve šumskih krajeva

Upoznajte zmajeve šumskih krajeva

Divljina ne mora biti opasna i prijeteća, već puna igre i istraživanja! Mrežir otkriva duboku povezanost među svim životinjama

U sklopu Festivala dječje knjige, u četvrtak 15. svibnja na redu je susret Upoznajte zmajeve šumskih krajeva! Susret počinje u 11 sati  u Centru za kulturu Trešnjevka i namijenjen je školskoj djeci koja žele ući u svijet zmajeva Mrežira. Divljina ne mora biti opasna i prijeteća, već puna igre i istraživanja! Mrežir otkriva duboku povezanost među svim životinjama. Ove godine se bavimo Korjenitim zmajevima šumskih krajeva, njihovim gnijezdima i običajima, kamenčićima koje vole grickati…….

I glazba i pripovijedanje i izrada zajedničke skulpture odvede nas iz gradske svakodnevnice u posve drugačiji, stvarni svijet „divljinoljublja“.

Festival dječje knjige Centar za kulturu Trešnjevka organizira već sedam godina uzastopce, a kroz šest književnih događanja u suradnji s trešnjevačkim školama, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, cilj je manifestacije djecu uputiti u svijet dječje književnosti kao jednom važnom obliku ulaska u svijet kulture. Festival se programom i aktivnostima uključuje u nacionalnu kampanju „Čitaj mi!“ i promiče čitanje naglas djeci od najranije dobi.

Sudjeluju:

Nataša Govedić, autorica romana za djecu Mrežir, pedagoginja i teatrologinja;

Hana Lukas Midžić, ilustratorica i vizualna umjetnica. (ZG-m)