Upoznajte Sunčev sustav u Tehničkom muzeju

Upoznajte Sunčev sustav u Tehničkom muzeju

Edukativno-informativna izložba, predavanja i radionice posjetiteljima će približiti izgled, odnose veličina i udaljenosti unutar Sunčevog sustava

Tehnički muzej u Zagrebu organizira edukativno-informativnu izložbu, predavanja i radionice „Sunčev sustav“ u trajanju od 15. rujna do 25. listopada 2015.

Cilj izložbe je približiti posjetiteljima izgled, odnose veličina i udaljenosti unutar Sunčevog sustava uz pomoć maketa i slika. Maketa Sunčevog sustava izrađena u mjerilu prati odnose veličina planeta, a slikovna građa prikazuje udaljenosti između planeta. Na taj način vizualni doživljaj olakšava učenje i pamćenje informacija.

Zanimljivost izložbe je prilagodljivost edukativnog pristupa zbog čega je izložba prikladna različitim uzrastima i interesima: samostalnim posjetiteljima, predškolskim i školskim skupinama, astronomskim društvima…

Kroz stručno vodstvo posjetitelje će se upoznati s osnovnim astronomskim pojmovima: imenima planeta, redom u Sunčevom sustavu, odnosom veličina i međusobnih udaljenosti. Učenici starijeg školskog uzrasta i oni koji žele saznati više, uz vodstvo će dobiti informacije o uvjetima, temperaturama i silama koje postoje na tim svemirskim tijelima.

Cijena ulaznice za izložbu je 10 kuna po osobi, a za grupni posjet izložbi obavezna je prethodna telefonska najava.

Znanstveno-popularna predavanja o temama iz astronomije održavat će se u kino dvorani i planetariju za vrijeme trajanja akcije. Za predavanja u kino dvorani ulaz će biti slobodan, a cijena ulaznice za predavanja u planetariju je 15 kuna po osobi. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni