Upoznajte povijest automobila i izradite svoj solarni autić

Upoznajte povijest automobila i izradite svoj solarni autić

U nastavku ciklusa radionica Veliki izumi za male ljude posjetitelji Tehničkog muzeja »Nikola Tesla« upoznat će se sa poviješću automobila. Radionica Brum, brum – povijest i razvoj automobila će se održati u subotu 15. srpnja 2017. u vremenu od 10 do 12 sati.

Ljudi su oduvijek pokušavali pronaći način da na što jednostavniji i brži način, uz što manji gubitak energije dođu od točke A do točke B. Brojni izumitelji tijekom povijesti nastojali su konstruirati prijevozno sredstvo koje će se samo pokretati, no automobil kakvog danas poznajemo izumljen je tek krajem 19. stoljeća. Tehnički muzej »Nikola Tesla« posjeduje zanimljivu zbirku prijevoznih sredstva u kojoj ćete pronaći različite automobile od starog Renaulta NN iz 1926. do prototipa električnog automobila iz 2010.

Silvio Mumelaš će provesti posjetitelje kroz zbirku automobila i njihovu povijest, a očekuje ih i zanimljiva radionica izrade solarnih autića i autića na zrak. Koju brzinu postižu autići koje će zajedno napraviti? To će se saznati na završnoj utrci!

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 12 godina.

Obavezna je prisutnost odrasle osobe u pratnji djece tijekom radionice.

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643.

Termin je rezerviran tek nakon što primite potvrdu o sudjelovanju na elektroničku poštu ili putem telefona za prijavu. (ZG-m)