Upoznajte gradove trčeći

Upoznajte gradove trčeći

Culturrun Sightrunning Croatia naziv je iza kojeg se skriva nova turistička ponuda, odnosno način razgledavanja hrvatskih znamenitosti i to na prilično nesvakidašnji način – trčeći. Rute se trče u društvu trenera i to na pomno osmišljenim rutama – od jedne znamenitosti do druge – a sudionici mogu podjednako uživati u razgledavanju arhitekture i prirode, upijati način života grada i doznati gdje se skrivaju najbolji restorani, gdje se odlično zabavlja i kupuje te kako doista žive stanovnici tog grada.

Trčanje je zamišljeno u jutarnjim i večernjim satima i rute su osmišljenje sukladno fizičkoj spremi, interesima i vremenskoj raspoloživosti polaznika. Riječ je o spoju zdravog i aktivnog načina provođenja slobodnog vremena i razgledavanja grada.

»S obzirom da Zagreb svake godine broji sve veći broj posjetitelja te da su Split i Dubrovnik top ljetne destinacije s predivnim trkačim rutama, ova tri grada su nam se učinila kao odličan odabir za pokretanje naše Culturrun Sightrunning avanture«, kaže Nives Borko, vlasnica tvrtke Minuta dvije koja je pokretač ovog zanimljivog projekta. Za sljedeću sezonu planiramo otvaranje Culturrun Istra, prvenstveno na gradove Rovinj i Poreč, a namjeravamo organizirati trčanje i na Hvaru«, dodaje.

Kroz projekt se želi ukazati na najbolje gradske sadržaje koji se nakon trčanja mogu bolje upoznati te ih se može naknadno posjetiti u vlastitom aranžmanu. Iskusni trener otkriva skrivene gradske oaze, tajne prečace i prolaze te neočekivane prizore. Ovakav način razgledavanja grada trčeći sve je popularniji u mnogim europskim i svjetskim metropolama.

»Najaktivnije trčimo od početka travnja do kraja listopada, s planom održavanja kroz cijelu godinu, osim dva najhladnija mjeseca u godini«, kaže Borko. »Svi koji trče znaju da je najljepše trčati u ranim jutarnjim satima i u smiraj dana tako smo i mi prilagodili vrijeme trčanja te se rute trče i od 6 ujutro pa do 9, a predvečer od 18 pa sve do 21 sat«.

Standarde rute su Easy City ruta koja obuhvaća sve zanimljive punktove užeg gradskog središta, traje 45 – 60 min./ 4 – 6 km te City & Green ruta koja uključuje i gradske parkove i skrivene zelene oaze te gradske vidikovce, traje 90 min./ 8-10 km, ovisno o fizičkoj spremi trkača.

Cijene se kreću od najviše 40-50 eura za individulani trening/obilazak te 20 – 26 eura po osobi, ako ih je četvero u grupi. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni