Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023.

Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023.

Upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba najkasnije do 15. lipnja 2022.

Djeca će biti upisana odmah po obavljenim liječničkim pregledima u ambulanti školske medicine i pred stručnim povjerenstvom školea, sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava, priopćeno je iz Gradskog ureda za sport, obrazovanje i mlade.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u I. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 3. lipnja. Roditelji/skrbnici s djecom koja se trebaju školovati sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju i djecom koja su već dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022., trebaju se javiti nadležnom liječniku školske medicine radi utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred osnovne škole od 15. 2. veljače do 15. travnja kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Sve potrebne informacije i obrasci za roditelje/skrbnike o načinu i mjestu provedbe pregleda zbog utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred osnovne škole nalaze se na mrežnim stranicama Grada Zagreba. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni