Uoči koncerta u Lisinskom Zoran Predin predstavio dva vinilna albuma

Uoči koncerta u Lisinskom Zoran Predin predstavio dva vinilna albuma

(Foto: Press materijal)

Zoran Predin, legendarni kantautor, rock glazbenik i pisac, predstavio je u četvrtak albume Gastarbajter trubadur i Takšnih več ne delajo na tiskovnoj konferenciji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Posebnost ovih albuma je to što su objavljeni na hrvatskom i slovenskom jeziku, a u fizičkom obliku nalaze se samo kao ekskluzivno vinilno izdanje, što je rijedak takav primjer u modernoj diskografiji.

Hvalevrijedna izdanja prigodno su objavljena uoči koncerta u Lisinskom koji će se održati 3. ožujka. Taj će koncert ujedno obilježiti točno dvije godine koliko je prošlo od Zoranovog rasprodanog koncerta u Lisinskom kada je proslavio 40 godina uspješne karijere.

Na albumu Gastarbajter trubadur nalaze se već poznati singlovi poput Čarape ispod sandala, Bez tragova i sjene, Gastarbajter trubadur i Pjesma o novoj zvijezdi, a iste pjesme u slovenskoj verziji objavljene su na albumu Takšnih več ne delajo.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje sam Zoran, koji je na konferenciji otkrio inspiraciju za naziv i koncept albuma: »adnjih godina nastupam više po regiji i svijetu nego doma. U tom duhu je taj gastarbajter trubadur jer gdje god sviram i pjevam, tu je moj dom. Jedino mi je drago što ne moram nositi pajkice kao što su to pravi trubaduri nosili.«

Urednica Klaudija Čular je istaknula da oba vinila imaju različite omote, a za likovno oblikovanje zaslužna je kćer Zorana Predina, Zarja Predin.

Kada na slovenskoj verziji vinila pogledate kroz ključanicu na omotu, unutra vas čeka četiri-pet malih prinčeva, odnosno fotografija Zorana i pratećeg sastava.

O samom stvaranju na dva jezika, što albume čini posebnim, Zoran je rekao: »Zapravo sam većinu pjesama prvo napisao na hrvatskom jeziku pa sam za slovenačke napisao neke nove stihove.« (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni