Unatoč lošem vremenu Primožič i dalje u vodstvu maratona Zagreb – Vukovar

Unatoč lošem vremenu Primožič i dalje u vodstvu maratona Zagreb – Vukovar

Maratonci su danas krenuli prema Slavonskom Brodu, a riječ je o dionici dugoj 90,5 kilometara

Nakon polaganja vijenca dogradonačelnik Ivanić-Grada Željko Posilović u srijedu je iz startnog pištolja označio start druge dionice ultramaratona Zagreb – Vukovar. Jaka kiša ispratila je ultramaratonce iz Ivanić Grada na put dug 72 kilometara do Novske.

Iz Ivanić Grada startalo je 11 trkača, nositelja ultramaratona, a već nakon 35 km, loše vrijeme je uzrokovalo pothlađivanje ultramaratonaca, što je rezultiralo odustajanjem Mladena Prigleda i Mirsada Veladžića, dok je većina nastavila težak put.

Ciljem u Novskoj prvi je prošao slovenski trkač Lojze Primožič, s vremenom 5:50:19, dok je kao drugi bio prošlogodišnji pobjednik dionice Boris Ivanovič, zaostavši za prvoplasiranim nešto više od pet minuta s vremenom 5:55:40.

Treći je ciljem prošao Mirko Ervačić, s vremenom 7:10:30.

U ukupnom poretku vodi Lojze Primožič, ispred drugoplasiranog Boris Ivanovič 11.14.44 i trećeplasiranog Mirka Ervačića.

Maratonci su danas krenuli prema Slavonskom Brodu, a riječ je o dionici dugoj 90,5 kilometara.

Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.

Dužina staze je 344 kilometara, a sastoji se od pet dionica: Zagreb – Ivanić Grad, Ivanić Grad – Novska, Novska – Slavonski Brod, Slavonski Brod – Osijek te Osijek – Vukovar. Kao i ranijih godina, organizator ultramaratona je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a očekuje se da će maratonci u Vukovar stići u subotu, 17. listopada. (I.C.)