UN smatra da su “muž” i “žena” politički nekorektne riječi

UN smatra da su “muž” i “žena” politički nekorektne riječi

Sredinom svibnja 2020. UN poziva sve ljude svijeta na korištenje “rodno neutralnih imenica” te da zaborave na nazivnike poput muža i žene jer su i one – politički nekorektne.

https://twitter.com/UN

Pandemija koronavirusa ne silazi s naslovnica, gotovo je sigurno da ta nesretna pandemija služi kao savršen pandan da bi se naoko neprimjetno donijele odluke na koje nitko neće reagirati sve dok nije kasno. Odličan primjer korištenja korone kao “dimne zavjese” je nedavno pozivanje Ujedinjenih naroda za navodno stvaranje “društva s više jednakosti” tako što ćemo prestati koristiti stare i tradicionalne obiteljske imenice poput muža i žene.

Obitelj je osnovna jedinica društva, kad se obitelj uništi, nestaje glavno “ljepilo” društva, a ostaju robovi i radilice koji se nemaju na što i na koga osloniti.

Ljudsko biće u vremenima nepogoda i nedaća se uvijek okreće ka obitelji, tada može izdržati puno više i teže nedaće negoli kada je samo.

Jasno je da se jezik s godinama mijenja te da je u pitanju proces koji čak ima i određene pravilnosti, jer ponekad se stare riječi “dižu iz zaborava” ili se važnost i korištenje nekih riječi usklađuje sa stanjem globalnog društva.

Kako je ustanovila jedna od ponajboljih svjetskih prevoditeljica – jezikoslovka Juliana Barembuem – jezik se danas koristi kao sredstvo masovnog uništenja, a riječi se oblikuju tako kako to odgovara vrhuški.

U tweetu koji je objavio UN s pozivom na “političku korektnost” stoji uvod:

What you say matters ili ono što govorite je važno, da, zaista je važno, no ne na način koji to UN propagira, već upravo suprotno.

Umjesto zaključka:

Nakon završetka Drugog svjetskog rata osnovno pitanje budućeg razvoja svijeta bilo je kako očuvati svjetski mir i sigurnost, poboljšati međunarodnu suradnju i prijateljske odnose među narodima. Ti su ciljevi zapisani u osnivačkoj Povelji Organizacije ujedinjenih naroda koja je potpisana 26. lipnja 1945. godine u San Franciscu, a stupila na snagu 24. listopada 1945. nakon prihvaćanja od strane 51 države. UN je zamijenio neučinkovitu Ligu naroda, osnovanu 1919.

Tko su Ujedinjeni narodi? Koja je svrha i pravi cilj jedne takve globalističke organizacije? Opća definicija o UN-u glasi: „Međunarodna organizacija za održavanje mira i sigurnosti u svijetu, razvijanje dobrosusjedskih odnosa, ekonomsku suradnju, širenje tolerancije i promicanje poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda čovjeka.“ No jesu li doista ciljevi koji su navedeni u općoj definiciji o UN-u, pravi ciljevi Ujedinjenih naroda?

George Orwell nas je upozoravao na psihopatski “newspeak” – “novogovor” u kojemu se propaganda i totalitarizam prikrivaju i izvrdavaju jasnim iskrivljavanjem jezika kako bi laži postale istina, kako bi istina postala laž, kako bi krivci postali heroji, a pravednici opasni kriminalci i neprijatelji društva.

https://zg-magazin.com.hr/1984-orwellov-prirucnik-za-manipulaciju-masama/

Reference: https://www.rt.com/op-ed/489259-un-husband-wife-politically-incorrect/?fbclid=IwAR28KZcSX8MU5XNcvbsU0f4nMUV6NAbrdNpTIKcEmHnCAtBVXsE1G6JqCEs

Priredio: Ivan Remeta (Johnny)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni