Umro dinamovac Krasnodar Rora

Umro dinamovac Krasnodar Rora

Proslavljeni član Dinamove zlatne generacije iz 1967. godine Krasnodar Rora – Kraso preminuo je u četvrtak, 12. studenoga 2020.

»U silnoj tuzi i boli javljamo da nas je u četvrtak, 12. studenoga, zauvijek napustio proslavljeni član Dinamove zlatne generacije iz 1967. godine, naš dragi i nezaboravni Krasnodar Rora«, priopćio je GNK Dinamo.

Šokantna je vijest uslijedila dva dana nakon što se Rora na komemoraciji na stadionu Maksimir emotivnim govorom oprostio od svojega nekadašnjeg kapetana i suigrača, Slavena Zambate kojem je na samom ispraćaju uputio oproštajne riječi.

Rora je preminuo u ranim jutarmjim satima, a pamtit ćemo ga kao velikog igrača Dinama, popularno lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka. Bio je jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine, veliki prijatelj, kohezivni faktor pa čak i svojevrsni »glasnogovornik« cijele generacije, navode u Dinamu.

Rođen na Visu, odrastao u Šibeniku

Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u »nogometnom kvartu« – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine gdje je naslijedio dres s brojem 11 kojega nije ispuštao cijelo desetljeće.

S Dinamom je osvojio kup Jugoslavije u sezonama 1964./65. i 1968./69., a navijači »plavih« najviše će ga pamtiti kao jednog od najboljih igrača Dinama u velikom finalu Kupa velesajamskih gradova 1967. godine u kojem je Dinamo sa 2-0 pobijedio Leeds United, a Rora postigao drugi zgoditak, s kojim je Hrvatskoj donio prvi i jedini europski trofej.

(Foto: GNK Dinamo)

Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy gdje je igrao zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa, Michelom Platinijem. Štoviše, i sam ja Platini, prilikom svojedobnoga posjeta HNS-u, istaknuo: »Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom.«

Nakon igračke je karijere Rora bio trener u Dinamovoj nogometnoj školi, obnašao je i funkciju asistenta glavnoga trenera, a kao stručni se komentator isticao i u novinarskom poslu. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni