Umrla Slavica Fila

Umrla Slavica Fila

Bila je glumica zagrebačkog kazališta Komedija u kojem je odigrala uloge u brojnim predstavama poput Mala Floramye, Zemlja smiješka, Umišljeni bolesnik, Đerdan, Guslač na krovu, Jalnuševčani, Opera za tri pare, Aplauz, Car Franjo Josip u Zagrebu, a glumila je i u brojnim drugim predstavama.

Poznata hrvatska glumica Slavica Fila preminula je jučer u 84-toj godini života. Fila se proslavila ulogom u programu za djecu Hrvatske televizije „Mendo i Slavica“, koji su pratile generacije gledatelja, a upravo je taj program ostao najgledaniji program HRT-a svih vremena. Program je ukinut krajem 60-ih godina prošlog stoljeća, no Fila je svoje likove oživljavala u brojnim predstavama i programima za djecu s posebnim potrebama u bolnicama i domovima.

Bila je glumica zagrebačkog Kazališta Komedija u kojem je odigrala uloge u brojnim predstavama poput Mala Floramye, Zemlja smiješka, Umišljeni bolesnik, Đerdan, Guslač na krovu, Jalnuševčani, Opera za tri pare, Aplauz, Car Franjo Josip u Zagrebu, a glumila je i u brojnim drugim predstavama. U svojoj karijeri ostvarila je i nekoliko filmskih i televizijskih uloga.

Posljednji ispraćaj Slavice File biti će u četvrtak 22. svibnja na Krematoriju na Mirogoju.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni