Umjesto nogometnog kampa na Sveticama će izniknuti rekreacijski centar

Umjesto nogometnog kampa na Sveticama će izniknuti rekreacijski centar

Na Sveticama će se graditi najveći rekreacijski centar u Hrvatskoj, najavio je u četvrtak na aktualnom satu Gradske skupštine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon što je Hrvatski nogometni savez odustaje od gradnje nogometnog kampa.

»Gospoda iz HNS-a nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju za gradnju kampa i sada to malo mrvica siju i dijele po Hrvatskoj. I to je dobro, neka dobiju i ostali. Hvala Bogu da su odustali! Imali smo najbolju namjeru, molio sam Kaptol da izađe ususret«, rekao je Bandić odgovarajući na upit gradskog zastupnika Kazimira Ilijaša (HDZ) kojeg je zanimala situacija oko gradnje kampa na Sveticama. Bandić je dodao kako HNS-vce ne optužuje nizašto jer imaju svoje razloge zbog kojih su odustali od gradnje.

»Nije svako zlo za zlo. Mi smo sklonili ruglo i balon koji je bio tamo, završili smo bazen. S pročelnicom gradskog Ureda za strategijsko planiranje dogovoreno je da se angažiraju najbolji arhitekti te da se na Sveticama projektira najbolji rekreacijski centar u Hrvatskoj«, rekao je Bandić te najavio kako bi projekt trebao biti gotovo do polovice 2018. godine, a kako je rekao »betonizacije neće biti«.

»Moramo završiti još taj nesretni stadion (Maksimir op. a.) i sportsko rekreacijski centar na Sveticama«, istaknuo je Bandić koji je Ilijašu rekao da postoje i važniji prioriteti od rukometnog doma što je predložio HDZ-ovac.

Dodao je kako neće sijati iluzije; bila su druga vremena kad su rukometaši u Tunisu osvojili srebro te su se gradile arene. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni