Umjesto Manhattana Bandiću je sada prioritet U-Bahn

Umjesto Manhattana Bandiću je sada prioritet U-Bahn

(Ilustracija)

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ja na aktualnom satu zagrebačka Skupštine izjavio da projekt zagrebački Mnhattan nije stao, ali su se nakon potresa promijenili prioriteti te je sada prioritet izgradnja podzemne željeznice (U-Bahn).

Naime, gradskog zastupnika Renata Peteka (nestranački) zanimalo je što je sa strateškim projektom zagrebački Manhattan te je upitao gradonačelnika »gdje je stalo?«

»Zašto GUP ponovno nije na glasanju? Imali smo koronavirus pa ljudi iz Dubaija i Jagodine nisu mogli doći? Što je s projektom od pola milijarde eura?«, pitao je Petek.

Bandić tvrdi da projekt vrijedan oko 2 milijarde eura nije stao, samo su se promijenili prioriteti. »Zagrebački U-Bahn je prioritet, to ne znači da neće na jesen ići GUP u kojem će biti jedno i drugo«, kazao je.

No prema pisanju Jutarnjeg lista samo ispitivanja za gradnju metroa od Draškovićeve do Britanca trajala bi oko pet godina.

Komentirajući HDZ-ove predizborne plakate s natpisom »Neki će delati, a mi ćemo obnoviti« Tomislava Tomašević (Zagreb je naš!) upitao je gradonačelnika je li mu teško što ga se HDZ odriče preko plakata. Dodao je kako će, međutim, Bandičć biti opet dobar HDZ-u ustrebaju li mu »žetončići«.

»Ni kotec niste napravili u životu, a s dijelite lekcije. Mene se ne odriče nitko, nisam ničiji potrčko niti zetončić niti pripadam podzemlju. Može me se odreći jedino mater i Bog!«, odvratio je gradonačelnik. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni