Umjesto do početka rujna, Ulica Žlebec će biti završena tek u listopadu

Umjesto do početka rujna, Ulica Žlebec će biti završena tek u listopadu

I dok je cijeli Zagreb tijekom ljeta pretvoren u jedno veliko gradilište, stanovnici ulice Žlebec završetak radova u svojoj ulici čekaju još od prije lokalnih izbora. Oni su, podsjećamo, trebali biti gotovi još početkom svibnja, no ova se agonija ponovno prolongirala. Prije nešto više od mjesec dana stanovnici ulice Žlebec u svoje su poštanske sandučiće dobili letak u kojima se najavljuje početak radova za 21. kolovoza. No sudeći prema reakcijama stanara, ovi će se radovi otegnuti i dalju, bar ako je suditi prema riječima našim dvaju sugovornica.

Kako nam javlja prva čitateljica, Zagrebačke ceste su napravile svega pedesetak metara kanalica i to samo s jedne strane nogostupa. Kaže kako ovim tempom radovi neće uskoro završiti te kako je riječ »o neviđenoj sramoti«. Njezine riječi potkrijepila nam je i druga stanovnica ulice Žlebec. Ona nam je potvrdila spomenutu informaciju te nadodala kako se zbog spomenutih radova, ali i zbog raskopane ulice i razboljela. Njoj je, naime, dijagnosticirana upala sluznice bronhija. Kaže kako joj je zbog toga njezina liječnica savjetovala korištenje inhalatora i pumpice za disanje.

Osim toga, kaže kako je o rješavaju ovog problema kontaktirala Zagrebačke ceste, Mjesni odbor Donje Vrapče, ali i Institut za kvalitetu zraka. Nadodaje kako je dobila odgovore od prve dvije institucije, dok iz posljednje »ni pisma, niti slike«. Pohvalila je rad gradskih tvrtki, glede odgovora koje je dobila, no ipak ističe kako je najveći problem što se toliko dugo čeka na sanaciju ovog problema. Zaključila je kako većina susjeda s nestrpljenjem iščekuje završetak radova, budući da većina njih ima malu djecu koju treba prepratiti u školu.

O ovoj temi ponovno smo razgovarali s Nedeljkom Došenom iz Zagrebačkih cesta. Podsjetili smo ga kako smo ga prije mjesec dana kontaktirali glede iste problematike, odnosno asfaltiranja ulice Žlebec. Tada nam je izjavio da će radovi završiti u ponedjeljak četvrtog rujna, na prvi dan početka školske godine. No danas smo dobili oprečnu informaciju. Na početku je negirao naše navode. Izjavio je, kako se »ne sjeća da nam je takvo nešto odgovorio«, a potom prokomentirao i reakcije stanara glede duljine kanalica. Izjavio je »kako misli da je ondje napravljeno dvjesto metara«.

Nadodao je kako je trenutni prioritet Zagrebačkih cesta završavanje ulice na Sunčanom brijegu kako bi svi stanari mogli nesmetano izaći iz svoje ulice te odlaziti na posao i u škole. Zanimalo nas je i zašto spomenuti radovi nisu otpočeli kako je i bilo prvotno dogovoreno sa stanarima. Svoju odgovornosti zaposlenik Zagrebačkih cesta pokušao je prebaciti na Zagrebačke vode, odjel kanalizacije. Kaže kako do praznika Velike Gospe kanalizacija nije bila gotova te da je on u tom razdoblju bio na godišnjem odmoru. Zanimalo nas je i zašto ga u tome trenu, nitko nije zamijenio na terenu, ali na to pitanje nismo dobili odgovor. Za kraj nam je poručio kako predviđa da će na spomenutoj ulici početi kroz maksimalno dva tjedna i da će se radovi završiti »do početka listopada«.

Matej Knežević