Umirovljenicima tri mjeseca odgode plaćanja gradskih računa

Umirovljenicima tri mjeseca odgode plaćanja gradskih računa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je priopćio kako je za starije od 65 godina, odnosno umirovljenike kao najranjiviju skupine građana u okolnostima epidemije korona virusa, za tri mjeseca produljio rok za plaćanje mjesečnih računa gradu.

„Uvažavajući ozbiljnost situacije, preporuke stručnjaka i cijeneći da danas moramo pokazati dodatnu socijalnu osjetljivost i solidarnost, donio sam odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za najranjiviju skupinu sugrađana, za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina”, poručio je gradonačelnik Bandić.

Obveza podmirenja mjesečnih računa za ovu skupinu građana do daljnjega se produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze.

„Također, pozivam i druge pravne subjekte kao što su HEP i HEP–toplinarstvo da reagiraju na isti način, jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju i solidarnost”, stoji u poruci gradonačelnika.

Umirovljenike je pozvao da ostanu doma, prate preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavajte nepotrebne izravne kontakte te se oslone se na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda.

„Naša je zadaća biti istinski servis, zbog čega ćemo vam sve komunalne usluge realizirati prema najvišim standardima – onako kako Zagrebu, kao europskoj metropoli i priliči. No postoje trenuci kad si najviše možemo pomoći – sami. Budimo odgovorni i čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih!”, zaključuje se u gradonačelnikovoj poruci. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni