Umirovljenici s manjim primanjima i dalje imaju pravo na besplatan pokaz

Umirovljenici s manjim primanjima i dalje imaju pravo na besplatan pokaz

Iz Grada demantiraju medijske napise o ukidanju besplatnih pokaza za 20.00 umirovljenika

Nakon što je Večernji list 5. ožujka objavio informaciju da će 20 tisuća zagrebačkih umirovljenika ostati bez besplatnog pokaza ZET-a, to su demantirali iz Gradske uprave. Naglašavaju da će pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET-a i dalje imati umirovljenici i osobe starije od 65 godina života, koje nisu korisnici mirovine, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno, uz uvjet prijavljenog prebivališta u Gradu Zagrebu. Lani je to pravo koristilo ukupno 61.040 osoba.

Iz Grada poručuju da dugogodišnjom aktivnom socijalnom politikom nastoje poboljšati skrb i kvalitetu života starijih građana širenjem postojećih usluga i aktivnosti te razvojem novih.

Potvrđuju kako je Prijedlogom odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi, koji je bio na internetskom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću od 21. 1. do 2. 3. 2020., bilo predloženo da pravo na besplatan pokaz ubuduće ostvaruju samo umirovljenici i osobe starije od 65 godina koje nisu korisnici mirovine, a čiji su ukupni mjesečni prihodi ne prelaze 2500 kuna. No napominju da je tijekom javnog savjetovanja odlučeno da pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET-a ostaje nepromijenjeno, pa do besplatnog pokaza i daje mogu umirovljenici i osobe starije od 65 godina čiji ukupni prihodi ne premašuju 3200 kuna, nisu korisnici mirovine s prijavljenim prebivalištem u Zagrebu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni