Ulični festival „Cest is d’Best“ počinje 19. kolovoza

Ulični festival „Cest is d’Best“ počinje 19. kolovoza

(Foto: www.cestisdbest.com)

Uz projekte ulične umjetnosti koji su već u tijeku, od 10. kolovoza svoje drugo izdanje ima Festival umjetničkih zastavica

Međunarodni, multimedijalni ulični festival „Cest is d’Best“ počinje 19. kolovoza te će do 22. kolovoza oživjeti gradske trgove i ulice, priopćila e Turistička zajednica grada Zagreba. Ovaj festival njeguje zagrebački identitet, a ispunjen je performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događajima.

Uz projekte ulične umjetnosti koji su već u tijeku, od 10. kolovoza svoje drugo izdanje ima Festival umjetničkih zastavica. Riječ je o jedinstvenom festivalu zastava malog formata ovakve vrste u Europi. Umjetničke zastavice iz različitih dijelova svijeta izložit će se u užem centru Zagreba na sljedećim lokacijama: Trg bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve ulice), Zrinjevac, Europski trg i u Ulici A. Cesarca, a festival će trajati sve do 22. kolovoza.

Građani će ovoga ljeta već treću godinu zaredom moći uživati u umjetničkom projektu „Okolo“, a čije je održavanje planirano od 20. do 30. kolovoza.

»Brojni umjetnici svakodnevno će uljepšavati ulice grada, a njihove umjetničke priče čekaju da ih otkrijete kroz ovu jedinstvenu umjetničku šetnju. „Okolo“ oživljava skrivene ulice Zagreba, zaboravljene prolaze, krošnje zagrebačkih parkova i zakutke grada te, tako, stvara svim posjetiteljima poseban doživljaj javnih gradskih prostora«, izjavila je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

Histrionsko ljeto,Mali piknik, Ljetokod Tesle…

Skrenula je pažnju na još jedan umjetnički projekt – „Art Park“, koji se, od prošle godine održava u parku Ribnjak, čime je Zagreb dobio novu kreativnu oazu, okruženu zelenilom.

»Prijašnjih godina projekt se održavao u zapuštenom parku kod Tomićeve ulice koji je, zahvaljujući upravo „Art Parku“, doživio potpunu revitalizaciju«, dodala je Bienenfeld.

Uz navedeno, kolovoz u Zagrebu donosi još brojna događanja kao što su: izložba Erwina Wurma „The Show“, 36. zagrebačko histrionsko ljeto, Mali piknik, Ljeto kod Tesle,…, a popis svih događanja, kao i najave za jesen, mogu se pronaći na stranicama TZGZ-a: www.infozagreb.hr.

Podsjećamo, s obzirom na stalni porast dolazaka i noćenja gostiju u našem gradu, TZGZ je, od travnja ove godine, osigurala vikend testiranja na COVID-19 u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11. Tako se svi oni koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje, mogu uz prethodnu najavu, testirati i subotom i nedjeljom, a detaljnije informacije dostupne su na: www.infozagreb.hr/korona-virus. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni