Ulica Žlebec u Gornjem Stenjevcu nakon tri mjeseca dobiva asfalt

Ulica Žlebec u Gornjem Stenjevcu nakon tri mjeseca dobiva asfalt

Zagrebačke ceste trebale bi  21. kolovoza započeti sa asfaltiranjem Ulica Žlebec u Gornjem Stenjevcu. Potvrdu smo dobili iz dvije strane od Marija Ravića iz Bolčević gradnje, koji je bio jedan od kooperanata na započetoj gradnji, ali i od Nedjeljka Došena iz  spomenute gradske firme. Drugo spomenuti nam je izjavio kako očekuje da će radovi biti završeni za dva do tri tjedna od njihova početka.

Kako je tada pisala novinarka Dajana Kos Bučar, za Zagreb danas, početkom svibnja u ulicu Žlebec su stigli teški strojevi, kamioni, bageri i počeli s iskrcavanjem na parkingu. Kaže kako su se građani ponadali da je njihovim mukama došao kraj, budući da su godinama tražili uređenje. No to nije bilo moguće zbog lošeg stanja odvodnoga oborinskog kanala koji se nalazi ispod nje i često „eruptira“.

Teška mehanizacija / Foto: Dajana  Kos Bučar

Kaže kako se građanima život ubrzo pretvorio u pakao. Iako su radovi na spomenutom kanalu brzo završili, još jedno vrijeme neće imati asfalt. Nadodaje kako se ona i njeni susjedi “guše u prašini”. “Okućnice, vrtovi i objekti su nam kao da je upravo pala atomska bomba, a parking oštećen”, kaže.

Kos Bučar je tada pokušala kontaktirati kooperanta Zagrebačkih cesta, Bolčević gradnju iz koje su joj poručili da u svojem proračunu  imaju samo novac za sanaciju izrezanog dijela ulice (a na nekim je dijelovima to čak i više od njezine polovice) te je oni neće asfaltirati jer nemaju novaca za to.

Kontaktirala je, kaže, i Zagrebačke ceste. No od njih je dobila odgovor da oni nisu zaduženi za spomenuti posao, te kako je posao  dobila Bolčević gradnja, pa ulica nije u njihovom planu. Saznala je, međutim, da je Vijeće gradske četvrti Podsused-Vrapče  rebalansom osiguralo novac za radove.  No ono što je ljuti jest činjenica da je sada ljeto, a time i vrijeme godišnjih odmora.  Pritom izjavljuje:

“I tako mi danas, nakon više od milijuna pokušaja, imamo najgoru moguću kvalitetu života. I ne samo to – nitko nam ne želi pomoći nekom drugom mjerom do dolaska asfalta.”

Zaključuje, kako ona i njezini susjedi “ljubomorno gledaju gradonačelnikove obilaske gradskih gradilišta, kako je ovo jedan od  negativnih primjera kakav se nigdje i nikada više ne bi smio dogoditi”.

Matej Knežević