Ukrali 45 milijuna dolara hakiranjem

Ukrali 45 milijuna dolara hakiranjem

To ovaj slučaj čini drugom najvećom pljačkom banke u povijesti New Yorka,  nakon takozvane “pljačke Lufthanse” u kojoj su pljačkaši ukrali milijune u novcu i nakitu iz newyorške zračne luke John F. Kennedy

Vlasti SAD-a optužile su osam osoba za korištenje podataka dobivenih hakiranjem sustava za obradu transakcija kreditnim karticama u međunarodnoj kriminalnoj akciji koja im je u nekoliko sati priskrbila 45 milijuna dolara.

Optuženici su tvorili globalnu cyber kriminalnu organizaciju sa središtem u New Yorku koja je ukrala podatke o debitnim karticama Mastercard iz dviju arapskih zemalja. Te su podatke uporabili za 40.500 transakcija s bankomata u 27 zemalja.

To ovaj slučaj čini drugom najvećom pljačkom banke u povijesti New Yorka,  nakon takozvane “pljačke Lufthanse” u kojoj su pljačkaši ukrali milijune u novcu i nakitu iz newyorške zračne luke John F. Kennedy.

Mastercard je u izjavi rekao da je surađivao u istrazi i istaknuo da njegovi sustavi nisu bili zahvaćeni ili narušeni u napadima. (hrt / zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni