“Ako građani ne budu zadovoljni odgovorom, idemo na tužbu!”

“Ako građani ne budu zadovoljni odgovorom, idemo na tužbu!”

Predstavnici Mjesnog odbora Siget, Gordana Pasanec i Saša Srića, urudžbirali su u petak 1200 potpisa peticije s pismom koje su uputili gradonačelniku i Vijeću gradske četvrti i Skupštini Grada Zagreba. Vijećnica Pasanec nadodaje kako će osim spomenute dokumentacije ovo biti upućeno i Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada, kao i Društvu arhitekata Zagreba, a jednako tako i medijima. Pasanec kaže kako su na primjedbama radili  dvoje arhitekata – Branko Horvat i Ana Oršulić i magistar prometnih znanosti Julijan Jurak.

Podsjetila je kako su glavne zamjerke to što je projekt rađen da bi se pogodovalo privatnom interesu, a uništava se prvobitni plan naselja koji je za vrijeme Većeslava Holjevca bio zamišljen kao centar Sigeta. Istaknula je, da je na tom mjestu predviđena gradnja standardnog tipom dućana, a ne trgovačkog centra. Kaže kako se ne slaže da to bude na tom mjestu, budući da je u blizini i benzinska pumpa, te bi se zbog toga zagušio promet u tom djelu grada. Nada se kako kaže da će primjedbe biti usvojene i kako s nestrpljenjem očekuju reakciju gradonačelnika. Pasanec je potom izjavila:

“Ako građani Sigeta ne budu zadovoljni odgovorom od mjerodavnih, ide se na tužbu!”

Na njezine riječi se nadovezao, predsjednik mjesnog odbora Siget, Saša Srića. Smatra, kako nakon mnogo uloženog truda se nada kako će u svojoj ideji uspjeti . Pritom je naglasio, kako se njihove aktivnosti poklapaju sa stotom godišnjicom rođenja, najdugovječnijeg i najuspješnijeg gradonačelnika Većeslava  Holjevca.

Glavna intencija, smatra Srića, “bila je da na mjestu na kojem se planira izgradnja trgovačkog centra, da zelena površina bude dostupna svim građanima za potrebe stanovništva”. Zaključio je kako se gradnjom na spomenutoj površini gubi ekonomski  prometni socijalni i ekološki moment. Podsjetimo, nezadovoljni građani su se 30. srpnja odlučili s potpisivanjem na spomenutu peticiju. Tada su nam izjavili da se zalažu da umjesto parkirališta, trgovačkog centra i šesterokatnice na tom mjestu žele tržnicu ili biblioteku s čitaonicom.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni