Uklonjena ograda iz parka na Savici

Uklonjena ograda iz parka na Savici

Piše: Matej Knežević

Iako smo jučer dobili informaciju kako Inicijativa za naš Park mora ukloniti šator na kojem su se građani upisivali u dežurstva za čuvanje parka ili će biti kažnjeni na dnevnoj bazi, danas veliki obrat na Trnjanskoj Savici. Jutros, kako doznajemo od pojedinih stanara, počelo je uklanjanje ograde. Tako je spomenuta ograda uklonjena nakon više od mjesec dana. Tada je Inicijativa Za naš Park poslala pismo gradonačelniku Milanu Bandiću. Željeli su ukazati na niz problema vezani za postavljanje ograde. U pismu je, između ostalim pisalo, kako ograda između ostalim predstavlja sigurnosni rizik za djecu, te kako ograda između ostalog, izaziva i financijske troškove.

Za komentar smo upitali i Nevenku Trumbetaš Bakić, iz Inicijative Za naš Park. Gospođa Bakić je izjavila kako je njihov prvi zahtjev ispunjen od strane grada. Nadodala je kako očekuje da se maknu i spomenute ploče i da se park vrati u prvobitno stanje. Pritom je izjavila:

Nadamo se da će novac biti utrošen u uređenje azbestnog krovišta škole, ali želim naglasiti kako grad i ima i drugih većih problema. Mi iz Inicijative za Naš park očekujemo široku javnu raspravu o ovoj temi.

Osim nje za komentar smo tražili i direktora Zrinjevca, budući da su zaposlenici Zrinjevca uklonili jutros spomenutu ogradu. U kratkom telefonskom razgovoru,Igor Toljan, izjavio nam je kako je ograda na Trnjanskoj Savici bila beskorisna, te kako kaže, odlučili su je preseliti na drugu lokaciju.

Gospođa Bakić zaključuje, kako će Inicijativa Za Naš park pratiti razvoj situacije, te da će javnost o ovome problemu biti pravovremeno obaviještena, ako dođe do novih promjena.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni