Uključivanje osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti

Uključivanje osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti

Change your mindset – Sport4Everyone se provodi u sklopu Erasmus+ Sport programa Europske unije, a danas je predstavljen na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Projekt se provodi 18 mjeseci, od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2018. radi promoviranja i podizanja svijesti o važnosti sporta i tjelesnih aktivnosti za osobe s invaliditetom te radi uključivanja mladih osoba s invaliditetom 15 – 29 godina u rekreativne sportske aktivnosti. Ukupna vrijednost projekta je 500 000 eura.

Zahvaljujući gradonačelniku za razumijevanje i pokroviteljstvo nad ovim projektom, Josip Držaić, predsjednik Zagrebačkoga športskog saveza osoba s invaliditetom i nositelj projekta je rekao kako njime žele promijeniti razmišljanje osoba s invaliditetom o sportu, a sve kako bi ih se što više uključilo u tjelesne aktivnosti i kako bi u konačnici postizali dobre sportske rezultate.

»Osobno sam uvijek za promicanje sportskih aktivnosti jer doprinose zdravijem načinu života svakog pojedinca, a osobito osobama sa zdravstvenim poteškoćama«, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te je dodao: »Svima još jednom želim zahvaliti na naporima što ih u ovaj projekt ulažu te naglašavam da i u budućnosti slične projekte treba poticati i pridavati im još veći medijski značaj«

»Na projektu želimo educirati fizioterapeute, doktore, profesore kineziologije te roditelje koji su nam najvažniji jer zajedno s njima, mlade osobe s invaliditetom pripremamo za daljnju životnu borbu«, objasnila je Mirela Šikoronja Ivančin, glavna tajnica Zagrebačkoga športskog saveza osoba s invaliditetom te je istaknula kako je u projekt uključeno 8 partnera iz 7 zemalja: Italije, Austrije, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Marija Crnković, predstavnica Središnjega državnog ureda za šport i voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Grada Zagreba je Zagrebačkomu športskom savezu čestitala na hvalevrijednoj inicijativi koju su prepoznale Europska komisija i Državni ured za šport, a koji je također pokrovitelj projekta. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni