Uključite se u projekt “TMNT šivaona”

Uključite se u projekt “TMNT šivaona”

Polaznici će na besplatnoj radionici naučiti  izrađivati modne dodatke – prišivke i jednostavnih uporabnih predmeta poput vrećica i torbica

Iz Tehničkog muzeja »Nikola Tesla« pozivaju sve zainteresirane od 55 godina na više da im se pridruže na radionici „TMNT šivaona“ koja će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. s početkom u 17 sati u prostoru Udruge Kamensko/Otvoreno Kam! (Knežija, Rudolfa Bićanića 4).

Tog dana započinje ciklusom radionica u Zagrebu u okviru projekta „Skrojene budućnosti?“. Na prvoj radionici sudionici će se družiti sa ženama udruge Kamensko, nekadašnjim radnicama zagrebačke istoimene tekstilne tvornice. Iskusne šivačice i krojačice podijelit će s njima svoje bogato znanje i iskustvo.

»Uz njihovu pomoć okušat ćemo se u izradi modnih dodataka/prišivka i jednostavnih uporabnih predmeta poput vrećica i torbica. S obzirom da zagovaramo ekološko gospodarenje tekstilom, na radionici ćemo koristiti isključivo reciklirane materijale. Radionica je besplatna, a sav materijal je osiguran! Na vama je samo da dođete!«, poručuju iz TMNT-a.

Prijave na radionicu i dodatne informacije na: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj 091/573 0082.

Kontakt osoba je Kosjenka Laszlo Klemar, voditeljica projekta, a voditeljice radionice su radnice udruge Kamensko/Otvoreno Kamensko.

O projektu:

Participativno kulturno-umjetnički projekt „Skrojene budućnosti?“ uključuje multimedijalnu izložbu, participativni program (radionice) i internetsku stranicu projekta. Namijenjen je osobama starijima od 54 godine, posebice radnicima tekstilne industrije u Hrvatskoj koji su, uslijed zatvaranja velikog broja tvornica izgubili posao. Projektom se nastoji (još jednom) progovoriti o tekstilnoj industriji, ukazati na probleme, ali i ponuditi moguća rješenja.

Radionice će se provoditi u periodu od listopada 2018. do siječnja 2019. u gradovima koji su nekoć bili središta tekstilne industrije – Split, Sinj, Zadar, Zagreb, Varaždin, Čakovec i Osijek. Za vrijeme trajanja izložbe u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, tijekom ožujka i travnja 2019., također će se provoditi brojne radionice usmjerene na stjecanja vještina kreativnog iskorištavanja tekstilnog otpada putem recikliranja, korištenja novih tehnologija u tekstilnoj industriji, te na širenje znanja o novim oblicima samoorganiziranja kroz DIY (uradi sam) praksu.

Projekt je vrijedan 547 tisuća kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. (zg-magazin)