“Uklanjanje reklama nas neće omesti da opet budemo najposjećeniji u Noći muzeja”

“Uklanjanje reklama nas neće omesti da opet budemo najposjećeniji u Noći muzeja”

Na adresu Muzeja automobila Ferdinand Budicki u četvrtak je stiglo riješenje Gradskog ureda za prostorno uređenje izgradnju grada graditeljstvo komunalne poslove i promet kojim se traži uklanjanje svih (ukupno pet) reklama Muzeja. Ondje stoji kako će komunalno redarstvo u utorak 16. siječnja s početkom u 7:30 sati započeti s uklanjanjem reklama, čak i bez prisutnosti stranke.

U kratkom telefonskom razgovoru, voditelj Muzeja Valentino Valjak prokomentirao je kako iza ove priče ponovno stoji njegov »prijatelj« Kalinić (pročelnik za Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić), koji, kako tvrdi Valjak, provodi pritisak na druge gradske urede.

No Valjak najavljuje da će unatoč micanju spomenutih vizuala Budicki ponovno biti »jedan od najposjećenijih u Noći muzeja«.

Troškove uklanjanja, prema svemu sudeći, morat će podmiriti sam Valentino Valjak, s obzirom da je račun samog muzeja već blokiran.

Ova je godina, nažalost, loše počela za Muzej automobila Ferdinand Budicki. Podsjetimo, u utorak se u Muzeju automobila rastalila plastična zdjelica te su se zbog dima na licu mjesto ondje pojavili policajci i vatrogasci, što je rezultiralo senzacionalističkim izvještajima brojnih lokalnih, pa čak i regionalnih medija. Voditelj Muzeja Valentino Valjak tvrdio je da je poziv stigao po dojavi Ureda za upravljanje u hitnim intervencijama koji se nalazi tik do Muzeja »jer im je zasmrdilo malo dima«. Policija je potvrdila kako je doista došlo do taljenja zdjelice te kako nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca. (M. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni