Uklanjanje grafita na ekološki način

Uklanjanje grafita na ekološki način

U Društvu Goranin Zagreb smatraju da bi se antigrafitnim premazima mogao uljepšati naš grad i vozila javnog prijevoza

Potaknuto grafitima koji su se pojavili na pročelju objekta u Branimirovoj 33, u Društvo Goranina Zagreb, koje ondje ima svoje prostorije odlučilo je pronaći rješenje za njihovo uklanjanja na učinkovit, a ujedno i ekološki način.

„Vjerojatno vam je poznato kako je problem grafita i uništavanja fasada u Zagrebu svjetski fenomen i negativno turističko obilježje naše metropole. Tako se i naše društvo uvjerilo u vandalizam samozvanih umjetnika koji su ostavili svoje tragove na nedavno, teškom mukom uređene društvene prostore u Branimirovoj ulici broj 33“, navodi predsjednik Društva, Žarko Delač.

Grafite će u utorak, 18. lipnja u 11 sati uklanjati djelatnici tvrtke Agroznanje d.o.o., a iz Društva poručuju kako će praktična demonstracija primjene biorazgradivih antigrafitnih premaza biti prilika da okupljeni saznaju nešto više o takvim oblicima zaštite objekata koji se u Europi često koriste za zaštitu objekata od posebnih interesa.

U Društvu Goranin Zagreb uvjereni su da bi se na ovaj način učinkovito mogao uljepšati naš grad, urediti vozila javnog prijevoza i druge mete anonimnih uništavatelja imovine. (zg)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni