Uhvaćeni huligani koji su u divljanju po Trnju pretukli mladića i 64-godišnjakinju

Uhvaćeni huligani koji su u divljanju po Trnju pretukli mladića i 64-godišnjakinju

Dana, 1. studenoga 2018.  policijski službenici VIII. policijske postaje Zagreb u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet osoba (starosti 27,21,24,20 i 25 g.) zbog osnova sumnje da su s još nekoliko nepoznatih počinitelja počinili kazneno djelo izazivanje nereda iz članka 324 Kaznenog zakona. Naime, sumnja se da su 24. listopada 2018. oko 17.30 sati zajedno i po prethodnom dogovoru s još nekoliko nepoznatih osoba došli do objekta Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u Ulici Hrvatske bratske zajednice znajući da se unutra nalazi 29-godišnjak. Maskirani kapama, šalovima, sunčanim naočalama i majicama s kapuljačama čekali su 29-godišnjaka kako bi ga fizički napali.

Čekajući izlazak 29-godišnjaka, presreli su 21-godišnjeg građanina koji je bio ispred knjižnice, verbalno ga napali, bacili mu kapu s glave te je 21-godišnjak pobjegao u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu. Iz skupine u kojoj su se nalazili osumnjičenici dvije nepoznate osobe koje su imale teleskopske palice, potrčale su za njim u hol knjižnice gdje se nalazio i 29-godišnjak. Odmah po ulasku 29-godišnjak je srušio na tlo 21-godišnjaka, misleći da je jedan od napadača dok ga je ga je jedan nepoznati počinitelj udario nogom, a zatim su se udaljili iz knjižnice i vratili u skupinu u kojoj su se nalazili osumnjičenici. Potom su se razdvojili u više manjih skupina, od kojih je jedna također maskirana skupina u Paromlinskoj ulici, fizički napala 19-godišnjaka. Jedna osoba iz skupine udarila ga je šakom u glavu te se vratili do Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni (27,21,24,20,25) su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja ostalih počinitelja kao i počinitelja vezano za oštećenje ugostiteljskoj objekta u Paromlinskoj ulici i nanošenje teške tjelesne ozljede 64-godišnjakinji.

Sumnja se da je divljački pohod zapravo obračun nogometnih huliganskih skupina, odnosno nastavak obračuna BBB-a i Torcide s autoceste A1 od prije nekoliko tjedana, kao i planiranog obračuna koji je u nedjelju navečer u Zagrebu spriječila policija. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni