Uhvaćen razbojnik koji je “ordinirao” Trešnjevkom, Črnomercem i centrom Zagreba

Uhvaćen razbojnik koji je “ordinirao” Trešnjevkom, Črnomercem i centrom Zagreba

(Foto: PUZ)

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvadesetdvogodišnjakom zbog osnova sumnje u počinjenje više kaznenih djela razbojništava.

Utvrđeno je kako je osumnjičeni tijekom svibnja, lipnja i srpnja 2018. na području Trešnjevke, Črnomerca i Centra počinio 13 kaznenih djela od čega 12 kaznenih djela razbojništava u trgovinama i ljekarnama te jedan pokušaj razbojništva u ljekarni.

Sumnja se da je kaznena djela razbojništva osumnjičeni počinio na način da je maskiran ulazio u objekte napada u kojima su se same nalazile djelatnice te uz prijetnju nožem i prijetnju pištoljem od njih otuđivao novac. Nakon toga se s mjesta počinjenja kaznenog djela udaljavao pješice, biciklom te osobnim automobilom.

Ukupna pričinjena materijalna šteta navedenim kaznenim djelima iznosi oko 72.750 kuna, a novac pribavljen počinjenjem ovih kaznenih djela osumnjičeni je koristio za svakodnevne potrebe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Županijskom državnom odvjetniku u Zagrebu dostavljeno je posebno izvješće. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t