Uhvaćen razbojnik koji je “ordinirao” Trešnjevkom, Črnomercem i centrom Zagreba

Uhvaćen razbojnik koji je “ordinirao” Trešnjevkom, Črnomercem i centrom Zagreba

(Foto: PUZ)

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvadesetdvogodišnjakom zbog osnova sumnje u počinjenje više kaznenih djela razbojništava.

Utvrđeno je kako je osumnjičeni tijekom svibnja, lipnja i srpnja 2018. na području Trešnjevke, Črnomerca i Centra počinio 13 kaznenih djela od čega 12 kaznenih djela razbojništava u trgovinama i ljekarnama te jedan pokušaj razbojništva u ljekarni.

Sumnja se da je kaznena djela razbojništva osumnjičeni počinio na način da je maskiran ulazio u objekte napada u kojima su se same nalazile djelatnice te uz prijetnju nožem i prijetnju pištoljem od njih otuđivao novac. Nakon toga se s mjesta počinjenja kaznenog djela udaljavao pješice, biciklom te osobnim automobilom.

Ukupna pričinjena materijalna šteta navedenim kaznenim djelima iznosi oko 72.750 kuna, a novac pribavljen počinjenjem ovih kaznenih djela osumnjičeni je koristio za svakodnevne potrebe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Županijskom državnom odvjetniku u Zagrebu dostavljeno je posebno izvješće. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni