Uhvaćen kradljivac šahtova

Uhvaćen kradljivac šahtova

Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 353.000 kuna / U Tkalčićevoj ulici u nastali otvor upao je 45-godišnjak i teško se ozlijedio, dok je u Varšavskoj nastradala 23-godišnjakinja

Policijski službenici I. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio dvije teške krađe, četiri krađe i dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, javlja u petak zagrebačka policija.

Sumnja se da je osumnjičeni od 5. do 9. siječnja iz Varšavske ulice, Preradovićeve ulice i Prolaza sestara Baković otuđio 19 brončanih rešetki (poklopaca šahtova) te od 16. do 18. siječnja iz Varšavske ulice, Ulice Opatovina i Tkalčićeve otuđio još sedam brončanih rešetaka (poklopaca šahtova). Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 353.000 kuna.

Također je utvrđeno kako je 17. siječnja u Tkalčićevoj ulici u nastali otvor upao 45-godišnjak i teško se ozlijedio te 18. siječnja u Varšavskoj ulici 23-godišnjakinja, koja je lakše ozlijeđena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 32-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke dovršili su pak kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 37-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio 13 razbojništava, razbojničku krađu i drsku krađu.

Sumnja se da je tijekom 2017. godine počinio navedena kaznena djela u ukupno 15 trgovina na području Centra, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Novog Zagreba, Trešnjevke i Trnja, na način da je najčešće nemaskiran ili maskiran šalom preko lica, ulazio u trgovine te uz prijetnje pištoljem, nožem i uporabom tjelesne snage, od zaposlenica otuđivao novac.

Ukupno nastala materijalna šteta iznosi oko 87.000 kuna te je nadležnom državnom odvjetništvu protiv osumnjičenog podneseno posebno izvješće. (zg-m)