Uhićen Zvonimir Šostar, policija pretražuje njegov ured, dom i vikendicu

Uhićen Zvonimir Šostar, policija pretražuje njegov ured, dom i vikendicu

Aktualni raavnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« i bivši pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, dr. Zvonimir Šostar uhićen je u srijedu ujutro. Pripadnici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) uhitili su Šostara u sklopu operacije »Suhi led« zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti u vrijeme dok je bio pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo. U tijeku su pretresi njegova ureda, doma i vikendice.

Prema neslužbenim informacijama, osim Šostara, uhićeno je još nekoliko osumnjičenih, među njima još jedna liječnica iz Gradskog ureda za zdravstvo te osobe iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove. Osumnjičene se tereti za više koruptivnih radnji kojima je Grad Zagreb oštećen za 30-ak milijuna kuna.

Dugogodišnji šef zagrebačkog Ureda za zdravstvo, Zvonimir Šostar ostao je zapamćen po skandalu iz 2007. godine, kada su se u javnosti pojavile fotografije s njegova rođendana od 2004. godine na kojima mu je razgolićena striptizeta plesala u krilu.

Gradonačelnik Milan Bandić je na traženje novinara u Hrvatskom saboru prokomentirao uhićenje svog suradnika poručivši da »svi moraju odgovarati za svoj posao«.

»U ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolege pa i na kolegu Šostara«, izjavio je Bandić novinarima. Na pitanje vjeruje li da je Šostar kriv za zlouporabu položaja i ovlasti, za što ga sumnjiči USKOK, odgovorio je kako će to »pokazati budućnost«. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni