Ugovorena suradnja Hrvatskog boksačkog saveza i Kineziološkog fakulteta u Splitu

Ugovorena suradnja Hrvatskog boksačkog saveza i Kineziološkog fakulteta u Splitu

Potpisnici sporazuma su posebno naglasili najzanimljiviji dio suradnje dvije institucije, a to je početak projekta osnivanja Europskog boksačkog centra edukacije u Splitu

U Splitu je u četvrtak 9. lipnja 2016. održana konferencija za medije povodom potpisivanja sporazuma o suradnji između Hrvatskog boksačkog saveza i Kineziološkog fakulteta u Splitu. U ime partnera potpisnika sporazuma, uvodno obraćanje prisutnima održali su prof. dr. sc. Đurđica Miletić – dekanica Kineziološkog fakulteta u Splitu i Bono Bošnjak – predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza. Oni su naglasili da potpisivanje sporazuma otvara mogućnost suradnje na području edukacije i sportske dijagnostike, a s osnovnim ciljem povećanja dostupnosti i kvalitete stručnog obrazovanja u području kineziologije i sporta u RH. Nositelj katedre za borilačke sportove pri Kineziološkom fakultetu u Splitu, prof. dr. sc. Saša Krstulović prisutnima je u kratkim crtama pojasnio brojne mogućnosti suradnje i partnerskog modela koji razvija Kineziološki fakultet u Splitu, a od kojih se mogu izdvojiti: zajednička izrada edukativnih programa, povlačenje sredstava iz fondova EU, sudjelovanje stručnih osoba po preporuci Saveza u realizaciji različitih programa, te komparativne prednosti metode učenja na daljinu.

Potpisnici sporazuma su potom posebno naglasili najzanimljiviji dio suradnje dvije institucije, a to je početak projekta osnivanja Europskog boksačkog centra edukacije u Splitu. Naime, predstavnici Svjetske i Europske boksačke federacije su pokazali interes za osnivanjem centra za edukaciju boksačkih trenera i boksača- sportaša. S obzirom da Bono Bošnjak uživa veliki ugled u Svjetskoj i Europskoj federaciji ( član je Izvršnog odbora EUBC i član AIBA komisije koja je zadužena za razvoj mladih sportaša), a temeljem stručnih, zemljopisnih i infrastrukturnih mogućnosti koje grad Split i Kineziološki fakultet mogu ponuditi krenulo se u projekt osnivanja jednog takvog centra. Početak rada centra očekuje se početkom akademske godine 2017/18, a prvu prezentaciju navedenog projekta članovima Izvršnog odbora Europske boksačke federacije održat će predstavnici Kineziološkog fakulteta i HBS-a već krajem lipnja 2016. u Bakuu gdje će se u isto vrijeme održati i kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Riju. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni