Ugostitelji traže da se omogući rad i u zatvorenom prostoru

Ugostitelji traže da se omogući rad i u zatvorenom prostoru

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i predstavnici ugostiteljskih udruga danas su na Cvjetnom trgu novinarima predstavili prijedlog za ublažavanje epidemioloških mjera koji je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba uputio prema Nacionalnom stožeru.

Prema tom prijedlogu, zbog povoljne epidemiološke situacije zagrebačkim ugostiteljima bi se omogućio radi u unutarnjim prostorima, uz propisan način organizacije rada.

“Na području Zagreba je 1800 ugostitelja, a oni nisu svi u jednakom položaju. Oni koji imaju terase rade, a oni koji imaju samo zatvoreni prostor u ugostiteljskom objektu su na rubu egzistencije”, upozorila je Pavičić Vukičević. Dodala je da su ugostitelji u suradnji s epidemiolozima napravili protokol koji bi omogućio siguran rad i u unutrašnjem prostoru ugostiteljskog objekta, a to se odnosi na organizaciju različitih događaja, vjenčanja i rad cateringa.

Smatra kako zbog činjenice da je velik broj sugrađana procijepljen te smanjenog broja novooboljelih nema nikakvih razloga da se ugostiteljima ne izađe ususret.

“U nekoliko navrata uputili smo i prijedlog Nacionalnom stožeru vezano za sajmovanje, ali smo dobivali negativan odgovor. Kad imamo djelatnost na tržnicama, nema razloga da na Jakuševcu, Hreliću i Sesvetama ne budu sajmovi gdje naši poljoprivrednici mogu prodavati svoje proizvode s OPG-a”, izjavila je Pavičić Vukičević.

Dopredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja Grada Zagreba Dražen Biljan je istaknuo da im je Grad cijelo vrijeme izlazio ususret. “Grad je ukinuo porez na potrošnju, oslobodio nas plaćanja terasa i 30 p% komunalne naknade, ali je još važnije da se kompletno otvore ugostiteljski objekti. Sve je više otpuštenih djelatnika i kolege su na izmaku snaga”, rekao je Biljan.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni