Ugašen Radio 101

Ugašen Radio 101

Zagrebački Radio 101 je prestao emitirati program na 101 MHz u ponedjeljak u ponoć jer nisu pravovremeno dobili novu radijsku koncesiju za područje Zagreba i Zagrebačke županije koja mu je istekla u ponoć, 21. svibnja, javlja Telegram u ponedjeljak.

Najavljeno je da će se emitiranje od utorka nastaviti isključivo putem internet streaminga.

Radnici Radija 101 prošlog su tjedna zatražili izdavanje privremene koncesije, nakon što je Vijeće za elektroničke medije (VEM) 19. svibnja odbacio ponudu uprave Radija 101 zbog nepotpune dokumentacije – izvan roka predane potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza te nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje, piše Katarina Knežević za Telegram.

Predsjednik VEM-a Josip Popovac je pak objasnio da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam »privremene koncesije«.

Radio će stoga ostati ugašen dok se ne raspiše novi natječaj za koncesiju i na temelju nje dobije nova dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra.

Popularna Stojedinica započela je s emitiranjem u svibnju 1984. godine pod nazivom Omladinski radio. Kao službeni datum početka emitiranja odabran je 8. 5. 1984. Prva lokacija Radija 101 bila je u Studentskom domu na Savi. Neposredno prije Univerzijade u Zagrebu 1987. Stojedinica je preselila na lokaciju Gajeva 10.

Radio je vrhunac slave doživio kada se, zbog najave gašenja nedodjeljivanjem koncesije, u studenom 1996. na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održao skup potpore na kojem se okupilo više od 100.000 ljudi.

Nakon toga, uslijedio je pad popularnosti Radija 101, učestale svađe i odlasci vodećih ljudi tog radija te gomilanje dugova i prelazak u vlasništvo njemačkog poduzetnika Thomasa Alexandera Thimmea krajem 2012. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni