Ugašen požar u Trnskom: Četiri osobe primile medicinsku pomoć

Ugašen požar u Trnskom: Četiri osobe primile medicinsku pomoć

Stanarima oštećenih stanovima ponuđen zamjenski smještaj

(Foto: Facebook / JVP grada Zagreba)

Požar koji se danas iza 11 sati razbuktao na vrhu stambene zgrade u Trnsko je ugašen.

Požar je ugašen unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac, priopćio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe pružena je hitna medicinska pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj.

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru na adresi Trnsko 20 u 11.20 sati.

Na teren su osim ekipa JVP grada Zagreba izašli i vatrogasci DVD-a Hrašće, djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Lokaciju je obišao i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je kazao je da su, prema informacija koje je dobio od zapovjednika JVP grada Zagreba Siniše Jembriha i kolega iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama opožarena dva stana. Istaknuo je da su sve evakuirane osobe dobro, a jedna od njih je zbrinuta u KBC-u Zagreb.

Napomenuo je i kako je Grad Zagreb ponudio smještaj osobama iz opožarenih stanova: “Vidjet ćemo hoće li tu mogućnost iskoristiti. Zasad su se snašli kod rodbine i prijatelja”.

Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni